Ce se află pe casa lui Culiţă Sterp, de fapt: ”Oamenii vin şi fac poze acolo, în weekend” EXCLUSIV

Ce se află pe casa lui Culiţă Sterp, de fapt: ”Oamenii vin şi fac poze acolo, în weekend” EXCLUSIV
Turiștii fac poză cu portretul celor doi frați Sterp

Am aflat ce se află pe casa lui Culiţă Sterp! Geta Guţiu (52 de ani), mama mult mai celebrilor săi fii Nicolae Culiţă şi Iancu Sterp, deveniţi cunoscuţi şi îndrăgiţi de o ţară întreagă după ce au participat, separat, în doi ani consecutiv, la emisiunea “Survivor” de la Kanal D, rămâne şi azi uimită de dorinţa turiştilor de a veni în faţa casei sale şi de a-şi face fotografii cu pictura în ulei a băieţilor săi.

Ce se află pe casa lui Culiţă Sterp

Totul a început în anul 2017, iar ideea picturii a avut-o chiar Geta Guţiu, care nu are acum pe cine să arunce eventual vreo vină.

“Acum patru ani, când Culiţă s-a decis prima dată să se căsătorească, am hotărât că trebuie să renovez casa. Şi nu ştiu cum mi-a venit ideea ca pe zidul casei dinspre stradă să fac o pictură a unui cioban cu mioare, fiindcă din creşterea animalelor ne ducem şi noi traiul.

Dar, la început, nu mi-a dat prin minte să-mi pictez băieţii, asta vă spun sincer”, îşi începe Geta Guţiu seria confesiunilor pe această temă.

Ea spune că, atunci când au auzit ce vrea să facă mama lor, băieţii i-au adus un tânăr talentat de la Sibiu ca să execute aşa cum se cuvine lucrarea.

“Băiatul acela nu găsea modele şi aşa s-a născut ideea ca în tablou să apară Culiţă. Dar mezinul, Iancu, a dorit şi el acelaşi lucru, aşa că m-am conformat. Aşa se face că-i am astăzi pe ambii băieţi pictaţi pe zidul casei, în cojoace şi opinci, cu câini şi mioare în jurul lor.

Să ştiţi că nu a fost gratis pictura. Nu! M-a costat 2.000 de euro, dar nu regret niciun bănuţ, fiindcă băiatul ăla chiar a avut har şi mână bună la pictat!”, adaugă “mama Geta”, cum o alintă toată suflarea satului.

Turiștii vin să facă poze și să cumpere brânză de oaie

Numai că, din 2017, lumea a început să afle, iar în ultimii ani, cam tot turistul ce trecea pe la Mânăstirea Prislop să-i aducă închinare lui Arsenie Boca, face un ocol de circa 25 de kilometric şi pe la casa vestiţilor fraţi Culiţă, care au participat la Survivor România. Aşa că, uneori “mama Geta” mai trebuie să iasă la poartă, să le dea bineţe turiştilor mai îndrăzneţi care nu pleacă cu una, cu două, până ce nu discută şi cum un membru al familiei Sterp.

“Mă trezesc că mă ating ca pe sfintele moaşte şi atunci mă gândesc că nu se glumeşte cu lucrurile astea. Dar lumea pare că iubeşte familia noastră. Şi vin mulţi să-şi facă poze cu pictura băieţilor mei, mai ales în weekend!

Mulţi îmi zic că băieţii sunt foarte de treabă, iar cei care ne cunsoc mai bine îmi apreciază şi fetele. Şi mi se umple inima de bucurie. Dar mai sunt şi turişti insistenţi, care nu se mulţumesc cu o poză, două, trei sau cu o strangere de mână.

Sunt mai insistenţi şi trebuie să fiu mai atentă cu aceia. După cum sunt şi turişti care cumpără produse de la noi, făcute în casă, în frunte cu brânza de oaie”, adaugă ea.

Geta Guţiu deţine în Haţeg şi un mic magazin de desfacere a produselor de acest fel, numit “Iancu şi Geta”, de unde lumea poate cumpăra de la brânză de oaie, la urdă, jumări, caş dulce sau ouă de ţară.

“Mama Geta” are patru copii, doi băieţi şi două fete, pe lângă Culiţă şi Iancu, pe Ileana şi Geta. Ea a devenit de două ori bunică în acest an. Mai întâi, fiica ei Ileana a născut-o pe Carla Elena, în Sâmbăta Paştelui, iar în joia premergătoare unei alte mari sărbători creştine, Rusaliile, a venit pe lume și Milan, fiul lui Culiţă Șterp.

Urmăriți Playtech.ro și pe