29 apr. 2022 | 15:38

Ce scurtează și mai mult viața unui om. Rezultatele șocante ale ultimului studiu ne vizează pe toți

Știri generale
Ce scurtează și mai mult viața unui om. Rezultatele șocante ale ultimului studiu ne vizează pe toți
Ce îți scurtează viața? Cu siguranță puțini oameni se gândesc la asta

Un studiu realizat recent a adus în prim-plan lucrurile care ne scurtează și mai mult viața. Mulți se gândesc la obiceiurile/tabieturile pe care le au atunci dând vine vorba despre asta. Rezultatele oamenilor de știință au reușit să șocheze o masă mare de oameni care nu știau cât este de important acest detaliu. Se întâmplă ca multe persoane să simtă acest sentiment de-a lungul vieții. Despre ce este vorba și ce trebuie să încetezi să mai faci în privința altora?

Studiu: ce îți scurtează viața?

Mulți oameni se gândesc prima oară la tabieturi nefericite care le scurtează viața, dar există și multe alte direcții în acest sens. Poate puțini oameni știu, dar discriminarea bazată pe vârstă scurtează considerabil anii de viață a unei persoane.

Judecata aceasta este întâlnită în special în zilele noastre, unde vârsta nu mai are aceeași putere ca odinioară. De exemplu, un bărbat din secolul trecut avea la 30 de ani o casă, o soție și copii.

În vremurile noastre, majoritatea bărbaților la 30 de ani aleg să mai copilărească puțin și să se mai bucure de viață, iar chiar în această perioadă să pună bazele unei relații mai serioase.

Ce au descoperit specialiștii?

Vârsta a devenit irelevantă, dar cu toate astea există totuși o judecată aspră din partea unora. A fost realizat un studiu cu privire la efectele pe care le are discriminarea asupra sănătății.

Psihologul Becca Levy a reușit după mai bine de 30 de ani de cercetări să demonstreze că discriminarea bazată pe criteriile de vârstă poate scurtarea considerabil viața unei persoane.

La polul opus se află pensionarii, care sunt judecați pentru modul în care acționează sau în funcție de schimbările drastice din etapa aceasta de viață.

În urmă cu 50 de ani a fost inventat termenul de ,,ageism”. Acesta se referă la stereotipurile și la discriminările la care oamenii în vârstă sunt expuși, arată The New York Times.

,,Ei au avut un risc de două ori mai mare”

„La fel cum am aflat în ultimele decenii, că structurile sunt părtinitoare față de femei și față de persoanele de culoare, ceea ce duce la rezultate mai proaste în materie de sănătate, ea a arătat că sentimentele negative față de bătrânețe duc la rezultate proaste la persoanele în vârstă”, a spus Dr. Louise Aronson, geriatru la Universitatea din California, San Francisco.

Dr. Levy și echipa sa iau măsuri la atitudinile despre îmbătrânire. Ei se folosesc de chestionare sau de diverse exerciții și testează astfel prejudecățile subliminale. A fost descoperit faptul că ageismul este asociat cu insuficiență cardiacă, accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord.

„Am reușit să urmărim oamenii timp de 40 de ani. Ei au avut un risc de două ori mai mare dacă, la vârste tinere, au asimilat stereotipuri negative despre îmbătrânire”, a declarat Dr. Levy.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Șoc în lumea teatrului. Actor român, condamnat la 6 ani de închisoare pentru viol
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Capital.ro
Horoscop 25 aprilie 2024. Taurii ar putea găsi soluția la o problemă. Balanțele simt nevoia de echilibru
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ANUNȚ privind BANII de PENSII de PAȘTE! Daniel Baciu a dat VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro