24 apr. 2024 | 18:03

Ce scrie pe crucea lui Viorel Lis, pe care Oana o vinde. Gheorghe Turda, născut în Săpânța, dezvăluie prețul incredibil: ”Operă de artă!” EXCLUSIV

EXCLUSIV
Ce scrie pe crucea lui Viorel Lis, pe care Oana o vinde. Gheorghe Turda, născut în Săpânța, dezvăluie prețul incredibil: ”Operă de artă!” EXCLUSIV
Legatuta nestiuta dintre Gheorghe Turda si Cimitirul Vesel de la Sapanta

Oana Lis se află din nou în impas financiar, astfel că a scos la vânzare și ultimele lucruri din șifonier. Mai nou, vrea să renunțe și la crucea lui Viorel Lis, realizată de vărul lui Gheorghe Turda, la Săpânța, în urmă cu 12 ani. Cum ea nu știe câți bani să ceară, am aflat prețul real al unei astfel de lucrări de la celebrul solist: ”E operă de artă”, spune Gheorghe Turda, exclusiv pentru Playtech Știri.

Anunțul șoc al Oanei Lis: ”Cu cât să vând crucea?”

Internauții și-au făcut cruce, la propriu, zilele trecute, când au văzut postarea Oanei Lis de pe contul de Facebook, în care anunța scoaterea la vânzare a crucii lui Viorel Lis de la Săpânța. Pe cruce tronează și un epitaf, câteva versuri vesele despre fostul primar al Capitalei, unde este amintit și marele lui viciu, păcănelele:

”Fost-am mare păcănist/, Mi se spunea domnul Lis/, Fost-am şi mare pescar/,De sirene în special”.

Soția lui Viorel Lis nu a cerut un preț fix, lăsând la aprecierea celui care dorește să o achiziționeze:

”Cu cât să vând crucea aceasta? Dați-mi păreri, please. Nu cred că mai are cineva din lume acasă cruce de Săpânța. Maestrul care a făcut-o, un om minunat, nu mai e printre noi”.

În urma dureroaselor comentarii primite, Oana Lis a revenit pe conturile sociale cu un mesaj trist:

”Eu am întrebat o părere, despre un preț, o idee…ce sa fac. Dintre toate comentariile, numai unul este despre asta. Restul, judecată, caterincă…”.

Citiți și:

EXCLUSIV Legătura secretă dintre Gheorghe Turda și Cimitirul Vesel din Săpânța. Nimeni nu știe asta

Gheorghe Turda: ”Crucea este realizată de vărul meu”

Oana Lis pare însă că deține o adevărată operă de artă. Celebrul solist Gheorghe Turda, născut la Săpânța, în Maramureș, ne-a spus povestea acestei lucrări:

”Crucea e realizată de vărul meu, i-a făcut-o în dar lui Viorel în cadrul unei emisiuni TV, ca să vedem cum reacționează, dar Lis nu s-a supărat. Vărul meu le-a dat apoi crucea acasă. Oana și Viorel Lis chiar au fost atunci la cimitir, la Săpânța, dar acolo el nu are un loc de veci. Îmi pare rău că au ajuns să o vândă, astfel de cruci sunt opere de artă! Eu sunt apropiat de ei, ne aniversam împreună, sunt niște oameni cu necazuri”.

Cât costă, de fapt, o cruce în Cimitirul Vesel din Săpânța?

Gheorghe Turda ne-a mai dezvăluit și care ar fi prețul crucilor din Săpânța, realizate de meșterii populari:

”O astfel de cruce, realizată cu măiestrie, costă de la 3.000 de euro în sus. Nu e orice cruce, e obiect de artă, din stejar, versurile de pe cruce au fost scrise de vărul meu, meșter popular din Săpânța, care a murit însă în urmă cu doi ani. Acum lucrează cruci un alt verișor, ele sunt realizate de familia mea, din neamul Turdenilor. Nu știu dacă și crucea lui Viorel costă tot atât, dacă s-a lucrat la ea tot la fel de mult, trebuie să se intereseze de preț și la meșterii populari din Săpânța”, declară Gheorghe Turda, exclusiv pentru Playtech Știri.

Fondat de meșterul popular Stan Ioan Pătraș în 1935, Cimitirul Vesel din localitatea Săpânța, județul Maramureș, este unic în lume. Impresionează prin crucile viu colorate și versurile amuzante, despre viața dusă, cu bune și rele, de cel trecut în neființă. Acest loc inedit este vizitat de mii de turiști străini.

Citiți și:

Informații de ultimă oră despre starea de sănătate a lui Viorel Lis: ‘Între viață și moarte’

Viorel Lis este foarte bolnav, are nevoie de 30 de pastile pe zi

Fostul primar al Capitalei, Viorel Lis, este grav bolnav. Are nevoie de bani pentru tratamentul medicamentos, trebuie să ia zilnic câte 30 de pastile. Pentru a le putea cumpăra, Oana Lis a scos la vânzare foarte multe obiecte din casă, dar și haine. Le-a vândut cu câteva sute de lei fiecare, pentru a putea supraviețui de la o zi la alta. Pensia încasată de Viorel Lis nu este suficientă pentru medicamente, mâncare și utilitățile casei.

Oana Lis a absolvit Psihologia, iar la un moment dat și-a deschis un cabinet medical, pentru a veni în sprijinul celor care suferă de depresie. În momentele grele, ea a postat pe conturile sociale și contul lor bancar, pentru a primi ajutor financiar din partea românilor.