Ce scrie pe cavoul lui Petrică Mîțu Stoian. Cuvintele gravate sunt cutremurătoare

Ce scrie pe cavoul lui Petrică Mîțu Stoian. Cuvintele gravate sunt cutremurătoare
Ce cuvinte au fost gravate pe cavoul lui Petrică Mîțu Stoian

Românii sunt în doliu după ce o mare stea s-a stins la Spitalul de Urgență din Reșița. Petrică Cercel și-a încheiat socotelile lumești mult prea devreme, în urma unui șoc septic, așa că o să fie condus către ultimul drum de către apropiați. Cuvintele gravate pe cavoul său o să îi facă pe mulți să plângă.

Ce și-a gravat Petrică Mîțu Stoian pe propriul cavou

Petrică Mîțu Stoian a dus o luptă crâncenă cu Covid-19, însă a reușit să depășească acest episod dificil. Totuși, boala și-a pus amprenta asupra lui, așa că marele artist s-a internat într-o clinică pentru a beneficia de tratament în urma unor complicații aduse de virus.

Acesta a fost transportat la Spitalul de Urgență din Reșița, însă medicii nu l-au mai putut salva. Petrică Mîțu Stoian și-a pregătit mormântul până la ultimul detaliu, de parcă și-ar fi prevestit moartea, iar cuvintele gravate pe capacul cavoului sunt cutremurătoare.

„Pământul este scena pe care omul apare, îți joacă rolul și apoi dispare.”, sunt cuvintele pe care marele artist Petrică Mîțu Stoian și le-a gravat pe cavoul său, potrivit România TV.

Constantin Enceanu, în șoc după moartea lui Petrică Mîțu Stoian

Vestea că Petrică Mîțu Stoian a murit a venit ca un trăznet pentru foarte mulți artiști care l-au cunoscut. Constantin Enceanu este îndurerat după ce prietenul și colegul său și-a încheiat socotelile lumești, dezvăluind că acesta o să fie pomenit de multe generații de acum încolo pentru talentul său.

„Trebuie să știm cum ne jucăm rolul în viața asta, iar el a făcut-o foarte bine. Multe generații vor vorbi despre el. El a plecat de pe această scenă cu aplauze, cu părerea de rău că nu se va mai întoarce la “bis-uri” din culise. E cea mai mare durere.

I-am zis: ”Bă, dar ce te-a apucat să pleci acum (n.r. la clinică), să stai acolo prin munți?” Mi-a zis: ‘Vreau să plec vreo 15 zile, să scăpăm de această situație pandemică.'”, a declarat Constantin Enceanu pentru publicația menționată mai sus.

„E prea crudă soarta”

Constantin Enceanu a fost curprins de durere în momentul în care a aflat că Petrică Mîțu Stoian a decedat. Acesta a mărturisit că era extrem de apropiat de regretatul artist, așa că a zbierat de durere când a auzit veștile tragice.

„E o durere imensă în sufletul meu! Când am aflat că e pe moarte, nu mi-a venit să cred! Eu am aflat de la impresarul lui, am oprit maşina, m-am dat jos şi am urlat, am zbierat de durere!

Am pierdut un frate adevărat, m-am bazat pe el oricând, la orice oră din zi şi din noapte. Aş fi făcut orice să pot să îi dau o mână de ajutor lui Petre. Mi-aş fi dorit să îşi ia rămas bun frumos de la noi! Cu el nu puteai să te cerţi. Evita acest lucru.

Regret din suflet că a plecat atât de repede dintre noi, în inima mea a rămas un mare gol! Nu am avut niciun coleg de breaslă atât de apropiat. Probabil Dumnezeu l-a vrut la el, e prea crudă soarta“, a adăugat Constantin Enceanu.