Ce scandal a făcut un bărbat băut după ce s-a urcat la volan. Consumase 14 beri

Șoferul din Iași a primit doi ani cu suspendare

Recent, relatam despre un sibian care a sunat la 112 să anunțe că a consumat alcool. Cu spirit civic, cică, individul cerea să i se suspende carnetul de conducere. Din păcate nu este și cazul unui alt șofer, de data asta din Iași. Poliția rutieră din Iași l-a lăsat pe șoferul profesionist fără servici.

Poliția rutieră din Iași a prins un bărbat băut după ce s-a urcat la volan

Presa locală relatează despre un incident în care a fost implicat un conducător auto din Iași. Respectivul, în afară de suspendarea carnetului, s-a ales și cu doi ani închisoare cu suspendare. Motivul, foarte simplu, a fost prins conducând sub influența alcoolului de poliția rutieră din Iași. De profesie, șofer profesionist, Dan Mihai Diaconu va rămâne fără servici, timp de doi ani. Incidentul pentru care a fost condamant ieri, s-a derulat pe 25 apri­lie 2020. Se pare că șoferul, sub influența alcoolului, ar fi avut un accident rutier, în apro­pierea Hotel Conest, din Iași.

Ce scandal a făcut un bărbat băut după ce s-a urcat la volan. Consumase 14 beri
Poliția Rutieră din iași l-a amendat și i-a suspendat carnetul

Dan Mihai Diaconu, în seara respecitvă, a lovit o altă mașină aflată în trafic. Ancheta spune că, deși lovise respectiva mașină, acesta a decis să nu oprească, plecând mai departe. Persoanele aflate în mașina lovită, o Dacia Sandero, l-au urmărit pe șofer, și l-au și filmat. Cei doi martori spun că, la un moment dat a oprit mașina, și s-a dat jos din mașină. Unul din cei doi martori l-ar fi întrebat de ce nu a oprit, după accident, și cum de conduce în starea de ebrietate în care se afla. Șoferul cu pricina le-ar fi răspuns: ”Am băut, dar tu eşti un prost.

Șoferul consumase 14 beri

Cei doi au sunat la 112, și un echipaj de la poliția rutieră din Iași au ajuns la fața locului. În urma etilotestului, s-a constatat că șoferul ava o alcoolemie ridicată, de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform raportului poliției rutiere din Iași, Dan Mihai Diaconu și-ar fi recunoscut fapta, pentru care a primit o decizie mai mică, spunând că băuse 7 litri de bere cu niște prieteni la un grătar.

”Conform buletinului de analiză toxicologică nr. 741/A din data de 26.04.2020, emis de I.M.L Iaşi inculpatul Diaconu Mihai Dan avea o îmbibaţie alcoolică de 2,68 g/l alcool pur în sânge, prima probă ora recoltată la ora 19.15, respectiv 2,48 g/l alcool pur în sânge, la a doua probă, recoltată la ora 20.15“, au motivat judecătorii.

Conducerea sub influența alcoolului pe drumurile patriei este amendată cu puncte, suspendarea carnetului, în funcție de gravitate, și chiar cu închisoarea în anumite cazuri. Așa că, cel mai bine să lăsăm mașina acasă, dacă știm că am consumat ceva alcool cu prietenii la grătar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI