Un sibian a sunat la 112 de urgență. Polițiștilor nu le-a venit să creadă ce problemă are, de fapt

Un sibian a sunat la 112 de urgență. Polițiștilor nu le-a venit să creadă ce problemă are, de fapt

Serviciul de urgență, 112, ceș puțin în această perioadă, a fost foarte aglomerat. De la cazuri urgente și până la simple intervenții, românii au apelat acest serviciu constant. Multe dintre apeluri au fost și glume, dar rar s-a întâmplat ca cineva să se autodenunțe. Este și cazul unui sibian care s-a autodenunțat folosind serviciul 112.

Un sibian a sunat la 112 de urgență

Consumul de alcool, de cele mai multe ori, este sancționat dur de legislația în vigoare, dacă vorbim de conducătorii auto. Din păcate România ocupă printre primele locuri la excesul de alcool la volan. Dar se mai întâmplă uneori să existe și oameni care mai gândesc. Un sibian în vârstă de 53 de ani a decis să sune la serviciul de urgență 112. A decis că este cazul să se autodenunțe. Presa locală, din Sibiu, relatează fapta, spunând că omul a chemat poliția la el acasă. Rerpezentații poliției din Sibiu s-au deplasat la locuința acestuia.

Polițiștilor nu le-a venit să creadă ce problemă are, de fapt

Surpriza a fost și mai mare când au aflat că bărbatul îi aștepta în fața Biroului Rutier de Poliție. Poate din spirit civic sau nu mai avea răbdare, bărbatul s-a urcat, din nou, în mașină și s-a deplasat la Biroul Rutier al poliției din Sibiu.

Conform procedurilor i s-a făcut testul de alcolemie și s-a descoperit că avea o concentrație de 0,94 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. După ce i s-au recoltat și probele de sânge la spitalul din localitate, i s-au întocmit și actele de cercetare pentru infracțiunea comisă.

Conform Codului Rutier pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului, se suspendă carnetul de conducere și va primi o amendă care poate varia de la 21 la 50 de puncte, în funcție de câte mg/ litru alcool pur în aerul expirat i s-au descoperit.

Un sibian a sunat la 112 de urgență. Polițiștilor nu le-a venit să creadă ce problemă are, de fapt
Un sibian a sunat la 112 de urgență spunând că a condus băut

Acum, chiar dacă a avut curajul și spiritul civic de a se autodenunța, bărbatul riscă amendă penală și suspendarea carnetului de conducere pe o perioadă minimă de șase luni. Rămâne să urmărim cazul și să vedem care vor fi concluziile finale ale anchetei și dacă se va ține cont și de gestul acestuia de autodenunțare. În cele ce urmează vă prezentăm discuția dintre barbatul de 53 de ani și polițiștii de la 112.

 

Sibianul s-a autodenunțat la 112

”- Domnule polițist, recunosc, am băut și apoi am condus mașina. Vă rog să veniți la mine acasă și să-mi luați permisul.

– Două secunde, vă rog. Am verificat în baza de date și reiese că ați mai avut permisul suspendat pentru aceeași faptă.

– Da, da. De asta zic, veniți să-mi luați carnetul ăsta odată că nu îl mai vreau! Dacă nu veniți, vin eu la poliție.

– Stași liniștit acasă, vă rugăm! Venim către dumneavoastră și stabilim exact ce s-a întâmplat. Ne puteți da numărul de telefon?

– Sigur că da!

Ajunși la adresa indicată, polițiștii au apelat numărul de telefon.

– Noi am ajuns la dumneavoastră. Puteți să coborâți la mașină?

– Păi, sunt în mașină. Am plecat spre poliție.

– Cum sunteți în mașină? V-am rugat să rămâneți acasă. Nu ați spus că ați băut? Conduceți dumneavoastră?

– Da! Și v-am spus că vreau să-mi luați carnetul.

– Vă rugăm să opriți mașina și să trageți pe dreapta. Venim imediat la dumneavoastră.

– Nu opresc, domnule. Sunt deja lângă inspectorat.

În câteva minute, polițiștii au ajuns la locul indicat de conducătorul auto.

– Vă rugăm să suflați în etilotest.

– V-am zis că am băut, dar dacă trebuie, suflu.

– Cam mare alcoolemia… 0.94! Este de dosar penal. Să știți că nu veți mai conduce până la soluționarea cauzei. Dar trebuie să mergeți și la analize.

– Și mai bine. Măcar știu un lucru… nu mai am carnet!

– Dar de ce ați procedat așa? Bine că nu ați făcut un accident!

– Am eu motivele mele și nu vi le spun. Ce vi se pare ciudat?

– Dacă ați fi în locul nostru, vi s-ar părea cel puțin la fel de ciudat. Sunt mulți conducători auto care, nici când au rezultatul analizelor, nu recunosc că au condus în stare de ebrietate. Dar vă rugăm ceva: să nu conduceți fără carnet! V-ați îngreuna foarte tare situația.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI