Pe 1 Mai tot românul va merge la mare, că așa este obiceiul, mulți alegând plajele și hotelurile din stațiunile de pe litoralul românesc, iar în acest sens operatorii sunt pe ultima sută de metri, inclusiv la angajări, având în vedere că încă mai sunt în căutare de personal, inclusiv la restaurantele de tipul „împinge tava”. Așa că, ne-am decis să aflăm ce salariu poţi câştiga la „împinge tava”, în Mamaia, în 2024.
Dacă anul trecut vremea caldă a venit ceva mai devreme, în acest an finalul lunii aprilie pare-se că este ceva mai capricios, iar meteorologii spun că vremea rece ar putea persista și în primele zile ale lunii mai, când se dă startul sezonului estival, în mod normal.
Din data de 1 și până pe 6 mai, cel puțin, românii vor avea parte de prima minivacanță din 2024, având în vedere că în această perioadă este și Paștele.
Cu alte cuvinte, asta înseamnă mai multe zile pe litoral pentru cei care au ales plajele și stațiunile românești. În acest sens, așa cum spuneam și cu altă ocazie, operatorii din stațiuni sunt în febra ultimelor pregătiri, dar cu puțin personal, astfel că sunt încontinuare în căutare de viitori angajați.
Asta înseamnă că, încă se fac angajări pe litoral, iar salariile pleacă de la 3.000 de lei în anumite cazuri, agenții comerciali spunând că au nevoie de personal, nu numai în hoteluri, dar și în restaurantele de pe litoral, inclusiv în cele de tipul „împinge tava”.
Sunt mulți cei care au ales în ultimii ani să muncească sezonier pe litoralul românesc, angajându-se, fie în hoteluri, fie în restaurantele de aici. Așa se face că și în acest an există oportunități de angajare sezonieră pentru cei interesați, inclusiv în restaurantele clasice și cele de tipul Autoservire, sau cum mai sunt cunoscute, la „împinge tava”, în Mamaia, Eforie și restul stațiunilor.
De curiozitate ne-am interesat ce salariu poţi câştiga la „împinge tava”, în Mamaia, în 2024, iar sumele nu sunt unele mici, asfel că un viitor angajat ar putea câștiga până la 4.000 de lei net pe lună, iar programul este de șase zile pe săptămână și cu o zi liberă în acest interval.
Majoritatea restaurantelor de pe litoral, fie ele mai ieftine sau mai scumpe, își doresc să aibă cât mai mulți clienți în acest sezon estival, iar un factor important este calitatea preparatelor, deci asta înseamnă un bucătar bun.
În acest caz, dacă știi că ești bun în bucătărie, și mai ai și o diplomă care să ateste asta, poți câștiga până la 6.500 de lei pe lună net, tot șase zile din șapte, iar ca ajutor de bucătar poți ajunge până la 4.000 de lei net lunar.
Așadar, dacă ești în căutare de un loc de muncă în acest sezon estival, să știi că sunt destule oportunități, de la recepționer și până la bucătar, iar salariile au crecut touși, în raport cu anul trecut în aceeași perioadă.