Ce salariu are un inginer de la uzina Dacia Mioveni cu tot cu sporuri și bonusuri

Ce salariu are un inginer de la uzina Dacia Mioveni cu tot cu sporuri și bonusuri
Angajații de la Dacia Mioveni vor avea salarii mai mari plus alte beneficii.

Automobile Dacia S.A. este cel mai mare producător român de automobile, care din septembrie 1999 aparține grupului francez Renault. Obiectul de activitate al societății îl constituie producerea și comercializarea de automobile, piese auto, mașini unelte și instalații pentru industria de automobile.

Angajații de la Dacia Mioveni vor avea salarii mai mari plus alte beneficii

Începute în primăvara acestui an, negocierile pentru contractul colectiv de muncă pe 2019 între Sindicatul Automobile Dacia şi conducerea uzinei de la Mioveni, unde lucrează peste 14.000 de oameni, au ajuns la un rezultat.

Angajații de la uzina Dacia de la Mioveni au primit o mărire de salariu și alte beneficii la contract. Sindicatele au încheiat negocierile cu patronatul pentru un nou contract colectiv de muncă încă din luna mai, pentru anul acesta. Angajații au reușit să obțină o majorare de salariu de aproximativ 100 de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Majorare salarială în două tranșe

Majorarea va fi secționată în două tranșe: 400 de lei au fost acordați în luna mai și 80 de lei până la finalul acestei luni. În plus, angajații vor mai încasa și o primă de performanță de 1.600 de lei, în timp ce operatorii din fabrică vor avea o primă de 800 de lei și o primă excepțională de 400 de lei în luna septembrie. Negocierile au vizat și 150 de contracte pe perioadă determinată, care vor fi transformate în nedeterminate. Angajații vor avea și un discount de 9% la cumpărarea unui autoturism Dacia. În baza noului contract colectiv de muncă, salariul minim la Dacia va fi de 2.550 de lei, ceea ce înseamnă că salariul unui inginer care lucrează pentru Dacia Mioveni va fi semnificativ mai mare.

Sindicatele au mai avut un punct de nemulțumire în timpul negocierilor, legat de calitatea mâncării de la cantină. Sindicaliștii au dus tăvile cu mâncare conducerii uzinei, pentru a demonstra acuzațiile aduse, potrivit unui film publicat de e-pitești.ro.

Muncitor Dacia Mioveni.
Salariul unui ingier de la Dacia Mioveni cu tot cu bonusuri și sporuri.

Angajări în viitor la Dacia Mioveni

Automobile Dacia îşi va majora producţia, din toamna anului viitor, la 400.000 de unităţi, şi pregăteşte noi modele, pentru care va face câteva sute de angajări, a declarat Christophe Dridi, director general al Automobile Dacia şi al Groupe Renault România.

”Intenţia noastră este de a creşte capacitatea fabricii de la Mioveni. În prezent, aceasta este de 350.000 autovehicule pe an, iar din septembrie 2020, vom avea o capacitate de 400.000 maşini pe an”, a declarat miercuri pentru News.ro Christophe Dridi, director general al Groupe Renault România.

În 2018, cel mai produs model a fost Duster, 313.883 unităţi. SUV-ul a fost urmat de Sandero (42.146 unităţi), Logan (33.841 unităţi) şi Logan MCV (22.354 unităţi).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI