Ce salariu are o şoferiţă de TIR în România. Suma nu e deloc mică

Ce salariu are o şoferiţă de TIR în România. Suma nu e deloc mică
Ce salariu are o şoferiţă de TIR din România. Marcela Poenaru a renunțat la meseria din grădiniță pentru a avea o viață mai bună.

Deși este o meserie obositoare și deseori riscantă, șoferia este cu siguranță bine plătită. Șoferii de TIR se numără printre cei mai norocoși angajați atunci când vine vorba despre drepturile bănoase. O persoană care lucrează în acest domeniu câștigă peste salariul mediu din țara noastră. Este și cazul unei românce care a renunțat la meseria pe care o avea în favoarea celei de șoferiță pe TIR. Și nici nu are de gând să renunțe vreodată la ea. Află ce salariu are o şoferiţă de TIR în România!

Cum a devenit o româncă șoferiță de TIR

Șoferii de TIR sunt printre cel mai bine plătiți angajați, în cazul în care dețin experiență în acest domeniu. Dar chiar și fără prea multă vechime în șoferie, în scurt timp se pot bucura de venituri financiare mult peste salariul mediu din țara noastră.

Este și cazul unei românce pe nume Marcela Poenaru, care lucra ca îngrijitoare la grădiniță. Partenerul său de viață era, profesional, șofer de TIR. A renunțat la meseria pe care o avea la grădiniță și a decis să se facă șoferiță.

Potrivit declarațiilor făcute de către directorul executiv al companiei de transport la care lucrează românca, femeile au reușit să se descurce destul de bine în această meserie. Ba chiar sunt mult mai punctuale decât bărbații atunci când vine vorba despre preluarea sau ridicarea unei mărfi, aspect care le avantajează.

Din cauza lipsei de personal în acest domeniu, bărbații care sunt șoferi pe TIR-uri au fost încurajați să le propună partenerelor lor să devină conducători auto. Și se pare că în urma acestui demers, femeile sunt și ele mulțumite de activitatea pe care o prestează și de beneficiile care vin la pachet cu această meserie.

Ce salariu are o şoferiţă de TIR

Marcela Poenaru este șoferiță de TIR de trei ani și jumătate și mărturisește că îi place foarte mult această meserie. Întrebată dacă ar dori să își mai schimbe activitatea profesională, românca a subliniat că „nu, niciodată!”.

„Cât pot, pe asta o fac. Nimeni nu mă înjură, nimeni nu mă claxonează, e chiar super. Când e tonaj trebuie să fii atent la drum, la asta, dar așa nu e nimic diferit că e un tonaj mai mic sau mai mare. Nu e nicio diferență”, a spus Marcela Poenaru.

De altfel, partenerul său de viață, Neluțu Poenaru, spune că soția lui se descurcă bine în acest domeniu.

„Își face treaba ca șofer profesionist. Se descurcă, cunoaște Europa, a învățat-o foarte bine”, a spus Neluțu Poenaru despre soția sa, Marcela.

Citește și: Salariu de 2500 de euro și lucrezi doar 4 ore pe zi. Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinești

Marcela Poenaru face doar curse externe și chiar dacă în acest domeniu lucrează, majoritar, bărbați, câștigă un salariu foarte frumușel. Se știe deja ce salarii colosale primesc șoferii de TIR. Potrivit Stiristul.com, românca poate încasa până la 7.000 de lei lunar pentru activitatea ca șoferiță de TIR.