Salarii colosale pentru șoferii de TIR. Câte mii de euro primesc pe lună

Salarii colosale pentru șoferii de TIR. Câte mii de euro primesc pe lună
Unii ajung sa ia mii de euro

O persoană care lucrează ca șofer de camion în România câștigă un salariu puțin peste cel mediu în România. eJobs a comparat datele cu instrumentul Salario, comparatorul de salarii.Salariile variază de la 1.270 RON (cel mai mic) la 4.280 RON (cel mai mare). Careeste salariul mediu lunar, incluzând locuința, transportul și alte beneficii? Salariile șoferilor de camion variază drastic în funcție de experiență, abilități, sex sau locație. Mai jos vei găsi o defalcare detaliată în funcție de mai multe criterii diferite.

Câți bani câștigă un șofer de TIR

Salariul mediu este de 2.870 RON pe lună, ceea ce înseamnă că jumătate (50%) dintre persoanele care lucrează ca șofer(i) de camion câștigă mai puțin de 2.870 RON, în timp ce cealaltă jumătate câștigă mai mult de 2.870 RON.

Tot din diagrama de distribuție a salariilor, 75% dintre șoferii de camion câștigă mai puțin de 3.790 RON, în timp ce 25% câștigă mai mult de 3.790 RON.

Nivelul de experiență este cel mai important factor în determinarea salariului. În mod firesc, cu cât mai mulți ani de experiență, cu atât salariul este mai mare. Am defalcat salariile șoferilor de camion după nivelul de experiență și iată ce am găsit.

Această categorie de șoferi de TIR iau salarii de mii de euro

Un șofer de camion cu mai puțin de doi ani de experiență câștigă aproximativ 1.470 RON pe lună.

În timp ce o persoană cu un nivel de experiență între doi și cinci ani ar trebui să câștige 2.030 RON pe lună, cu 38% mai mult decât cineva cu mai puțin de doi ani de experiență.

Mergând mai departe, un nivel de experiență între cinci și zece ani aterizează un salariu de 2.880 RON pe lună, cu 42% mai mult decât o persoană cu doi până la cinci ani de experiență.

Cei mai căutați angajați sunt șoferii pentru cursele naționale și internaționale, dar și cei pentru camioanele de mare tonaj. În acest caz, salariile sunt mult mai mari și pot ajunge la 2.000-3.000 de euro, la care se adaugă și diurne ori sporuri pentru condițiile și programul de lucru.