Majoritatea dintre noi o mâncăm cu poftă, indiferent de ce moment al zilei alegem. Dar, puțini sunt cei care știu ce înseamnă, mai ales pe caniculă, să stai în fața unui rotisor ca să prepari o shaorma cu de toate. Așadar, ca să elucidăm misterul, azi vorbim despre ce salarii au angajații de la shaormeria Dristor Kebab, dar și din România. Pe scurt, îți putem spune că mulți câștigă mai bine decât un profesor sau polițist.
La orice colț de stradă, încă de la începutul anilor 90, când apărea prima shaormerie în București, celebra shaormerie de la Dristor, o mâncăm cu poftă, fie atunci pe loc, fie acasă, luată la pachet.
Dar, fie vreme rea, fie vreme bună, angajații din sharomerii sunt obligați să facă față temperaturilor mari degajate de rotisieriile pe care se pune amestecul acela delicios de carne.
Alții și-au pus întrebarea ce face ca acele rotiserii uriașe de shaorma să nu se strice. Conform celor care se ocupă cu acest gen de preparate, interiorul cărnii rămâne destul de rece pentru o perioadă lungă de timp, deoarece este izolat de muntele de carne din jurul său.
Astfel, pe măsură ce carnea din exterior se gătește, se încălzește doar carnea de la câțiva centimetri înăuntru. Aveți un lanț continuu de carne care se gătește, se taie, apoi se oprește pentru a se găti mai adânc. Nu este cu mult diferit față de gătitul unei fripturi masive care oricum ar fi gătit în cuptor toată ziua, am mai adăuga noi.
Vezi și: Cum a apărut, de fapt, shaorma, preparatul care a cucerit întreaga lume. Detaliile neștiute de mulți
Întregul proces depinde de cum este gătită carnea și servită continuu. Un magazin lent va trebui fie să țină carnea gătită deoparte, unde se va usca și, eventual, va dezvolta bacterii, fie să încetinească procesul de gătire.
Oprirea căldurii poate duce cu siguranță la faptul că acea rolă de carne stă prea mult timp la cald și dezvoltă bacterii, așa că evită locurile care nu taie continuu carnea proaspăt gătită.
Dar, revenind la acei angajați, care fac față cu brio temperaturilor din interiorul unei shaormerii, îți propunem să afli și ce salarii au angajații de la shaormeria Dristor Kebab, dar și din România.
Printre cele mai vechi shaormerii din București, așa cum deja mulți bucureșteni știu, este shaormeria Dristor , astăzi devenită un lanț de asemenea localuri, sub numele de Dristor Kebab. Nu intrăm în detaliile istoriei acestui lanță, ci doar vom vorbim despre salarii au angajații de la shaormeria Dristor Kebab.
Spre exemplu, dacă vrei să intri în lumea shaormarilor, îți putem spune că ți se oferă contract de muncă nedeterminat, dar cu condiția să fi shaormar cu experiență.
Mai ai parte de o masă caldă pe zi și un salariu net de aproximativ 5.000 de lei. Pentru un asemenea salariu vei lucra o zi da, una nu, iar angajatorul îți va deconta și taxiul, în cazul în care lucrezi până târziu, după ora 24:00.
Vezi și: Orașul din România cu cele mai mici salarii. Topul rușinii. Unde se trăiește cu 1500 de lei pe lună
O altă ofertă, dar în acest caz trebuie să fi tot un shaormar cu experiență, ți se dă tot un salariu net de 5.000 de lei, plus tips-uri și bonuri de masă, la un program de 4 zile lucrătoare cu 2 zile libere.
Amândouă ofertele sunt pentru București, dar dacă ne luăm după cele enunțate mai sus, cam aici se învârt ofertele de muncă în acest domeniu, atât în București, cât și în țară.
Așadar, acestea cam sunt remunerațiile primite de un shaormar, evident cu experiență, și concluzia este că mulți câștigă mai bine decât un profesor sau polițist.