Emma Răducanu, încurajată de Maria Sharapova. Ce mesaj a primit de la fosta mare campioană

Emma Răducanu, încurajată de Maria Sharapova. Ce mesaj a primit de la fosta mare campioană
Emma Răducanu a fost încurajată de Maria Sharapova, fostă învingătoare la Wimbledon, la doar 17 ani și posesoarea unei averi uriașe făcută mai ales din contracte publicitare

Emma Răducanu, încurajată de Maria Sharapova. Jucătoarea britanică cu tată român a devenit senzația tenisului feminin. După câștigarea US Open, Emma nu a mai avut rezultate pe măsură. Ea a fost tot mai criticată pentru faptul că nu s-ar mai concentra pe tenis, fiind mai preocupată de contractele bănoase. de publicitate. Fostul lider mondial, rusoaica Maria Sharapova i-a transmis un mesaj de susținere jucătoarei de 19 ani, ca una care știe ce înseamnă și succesul timpuriu, dar și partea comercială a acestuia.

Emma Răducanu, încurajată de Maria Sharapova

Emma Răducanu, încurajată de Maria Sharapova. Jucătoarea britanică a fost revelația acestui sezon. Venită aproape de nicăieri, Emma Răducanu a devenit în câteva luni un adevărat star mondial. A câștigat US Open fiind prima jucătoare care reușește așa ceva venind din calificări.

Succesul sportiv i-a adus Emmei Răducanu și o nouă perspectivă comercială. Branduri de lux, de la modă la bijuterii, s-au îngrămădit să-i facă oferte bănoase. Emma Răducanu a apărut la recepții simandicoase purtând ținute extrem de scumpe. A filmat reclame tv alături de alte staruri britanice.

În turnee, rezultatele n-au mai fost pe măsura așteptărilor. A fost eliminată din primele tururi, iar criticile au început să apară. Cea mai dură a venit din partea lui Eddie Jones, antrenorul naționalei de rugby a Albionului.

Există un motiv pentru care această tânără fată care a câștigat US Open nu s-a mai descurcat prea bine după. Când o vezi pe prima pagină din Vogue, purtând haine de la Christian Dior… E prea multa distragere de la tenis în jurul ei”, a declarat Eddie Jones.

Ce mesaj a primit de la fosta mare campioană

Emma Răducanu a primit, totuși, premiul de „sportiva anului în Marea Britanie” și este nominalizată, cu mari șanse, la cel de „Personalitatea sportivă a anului”. Emma a negat că angajamentele publicitare i-ar fi slăbit concentrarea. Ea a adăugat că a specificat clar echipei sale că antrenamentele sunt prioritare în raport cu orice contract publicitar.

În această vâltoare în care a aruncat-o celebritatea venită devreme și brusc, Emma Răducanu a găsit un cuvânt de încurajare dinspre o fostă mare campioană. Rusoaica Maria Sharapova (34 de ani) știe ce înseamnă și faima timpurie și contractele de publicitate. A câștigat Wimbledonul la 17 ani, în 2004. A mai triumfat ulterior în alte 4 Grand Slamuri. A ajuns lider mondial, în 2005.

Sharapova ocupă locul 3 în clasamentul „all-time” al câștigurilor din tenis, cu peste 38 de milioane de dolari. Dar averea sa este mult mai mare, circa 325 de milioane de dolari, și a fost obținută mai ales din contracte de publicitate. Este, prin urmare, una dintre „vocile” cel mai calificate să își spună opinia în această privință.

Ea a încurajat-o pe Emma Răducanu, printr-un mesaj în care afirmă că, pe parcurs, Emma poate învăța să gestioneze situația.

Înveți să gestionezi situația pe parcurs. Când ești tânără, ai succes și ești campioană, cu siguranță vor fi multe oportunități în afara terenului care vor veni. Emma este un sportiv incredibil și ce a realizat la o vârstă atât de fragedă este ceva foarte rar în lumea sportului și trebuie să se bucure de fiecare moment”, a spus Sharapova, conform spotmedia.ro.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI