Odată cu venirea toamnei, gospodinele iscusite intră în febra pregătirilor pentru sezonul rece. Așadar, acestea încep să umple cămara cu fel și fel de conserve de bunătăți. Îți dezvăluim, în rândurile de mai jos, un truc eficient al marilor bucătari atunci când vine vorba despre punerea castraveților la murat. Ce să pui pe fundul borcanului.
Castraveții murați nu lipsesc iarna din cămara niciunei gospodine iscusite. Așadar, dacă și ție îți plac aceste murături și vrei să le pregătești în această toamnă, îți dezvăluim, în rândurile de mai jos, o rețetă aparte.
Dar, pe lângă condimentele necesare, pentru pentru ca rezultatul final să fie unul demn de un bucătar adevărat, este important, pentru început, să știi să îi alegi corect.
Așadar, dacă vrei să ai castraveți murați fermi și cu un gust excepțional, atunci când îi cumperi, verifică să fie proaspeți și sănătoși, fără lovituri sau alte semne. Pentru a vedea acest lucru, trebuie să treci cu mâna peste zimții de pe coaja acestora. Cu cât înțeapă mai tare, cu atât sunt mai proaspeți. Totodată, încearcă să îi alegi pe cei cât mai mici și drepți.
Iată de ce produse ai nevoie și cum se prepară, pas cu pas, rețeta de castraveți murați pentru iarnă.
Ingrediente:
Citește și: Ce să nu pui în borcanul cu murături. Greșeala pe care o fac milioane de românce în fiecare toamnă
Acum că ai toate ingredientele, este timpul să pregătești iei borcanele și să treci la treabă. Pentru început, se spală castraveții foarte bine, în mai multe ape și, după preferințe, se pot sau nu îndepărta capetele.
În continuare, pe se trece la așezarea în borcan a legumelor. Pentru început, se pune pe fundul borcanului mărarul, după care se adaugă castraveții și usturoiul și se continuă până se umple. În cazul în care ai mai mult mărar, poți pune și deasupra.
Se adaugă apoi sarea și oțetul, după care se umple borcanul cu apă. Se scutură puțin borcanul pentru a se distribui sarea și se lasă la soare circa 3-4 zile. Este indicat ca ele să se miște în fiecare fi, pentru a prinde o culoare uniformă. Gospodinele recomandă depozitarea borcanului la frigider, peste ca aceștia să se mențină crocanţi şi gustoşi luni de zile.