Vrei să faci un mic dejun să impresionezi partenerul sau partenera. Unul din cele mai rapide preparate este omleta, la care poți adăuga condimente. Dar, deși ai intenții bune, nu-ți iese așa cum o făcea bunica. Dar, nu-ți face griji, ai toate ingredientele potrivite pentru a face o omletă epică. De la o mâncare simplă cu ierburi proaspete la una care debordează de șuncă și brânză, cerul este limita. Pe lângă asta îți spunem și ce să pui pe capacul tigăii pentru cea mai pufoasă omletă. Trucul este genial, și va schimba total gustul preparatului tău, iar partenerul sau partenera te va vedea cu alți ochi.
Cu siguranță este nevoie de o anumită îndemânare pentru a face o omletă perfectă. Dar, prea des, bucătarii cad în aceleași capcane ale omletei, iar și iar. Cu aceste sfaturi, veți putea să faceți omlete fragede și delicioase în cel mai scurt timp.
În primul rând, trebuie să alegi tigaia potrivită. O tigaie antiaderentă este sufletul pereche al omletei. Orice urmă de ou lipit de tigaie o poate rupe în bucăți, ceea ce face ca tigăile antiaderente să fie esențiale.
O tigaie antiaderentă este o dimensiune perfectă pentru o omletă cu trei ouă. Odată ce aveți tigaia potrivită, va trebui să folosiți cantitatea potrivită de căldură.
În timp ce omletele se gătesc destul de repede, nu este nevoie să măriți căldura. Mergând la foc mic și încet, veți obține un produs superior pentru doar câteva minute în plus. Omletele gătite la foc mic rezultă în preparate finite fragede și cremoase, spre deosebire de cele uscate și spongioase gătite la foc mai mare.
Folosiți o cantitate mică de unt. Ar trebui să fie suficientă, și încălziți până când devine spumoasă. În același timp, ca să nu vi se lipească, ungeți cu unt și capacul tigăii, așa veți avea o omletă pufoasă. Trucul este genial și funcționează de fiecare dată.
Pentru a obține omlete fragede și cremoase, trebuie să folosiți dispozitivul de amestecare potrivit. În cele mai multe rețete, veți vedea că se folosește o spatulă de cauciuc sau o lingură de lemn pentru a sparge cheagurile de ouă pe măsură ce se formează, dar mie îmi place să folosesc altceva.
Iată un sfat care funcționează de fiecare dată. Folosiți bețișoare pentru a amesteca ouăle. Cel mai important, pentru a obține omlete perfecte în mod constant, trebuie să aveți toate lucrurile la locul lor și gata de plecare, adică mise en place. Poftă bună!