Sosul de roșii este preparat de toate gospodinele, mai ales că se poate integra în diverse preparate delicioase, precum pizza, friptură sau paste. Cu toate acestea, puține știu cu exactitate ce să pună în sosul de roșii pentru un gust mai savuros. Există câteva ingrediente care pot transforma complet rețeta de sos de roșii!
Fiecare gospodină are propria rețetă când vine vorba de prepararea sosului de roșii. Un sos de roșii pentru diverse mâncăruri este rapid și ușor de preparat acasă, dar puține persoane știu ce este bine să adaugi în el, pentru un gust mai aromat. Acest sos este extrem versatil și poate fi baza pentru mai multe preparate delicioase, precum pizza sau lasagna.
De cele mai multe ori, roșii zdrobite pot deveni acide și pot strica aroma preparatului. Pentru a evita acest lucru, puteți pune câteva bucățele de unt. De asemenea, sosul de roșii se prepară după un anumit ritual. Se prăjește ceapa tocată cu usturoi în ulei de măsline, abia mai apoi se adaugă roșiile și se lasă la fiert 20 de minute. La final, se adaugă 1-2 bucăți mici de unt. În acest mod, veți reduce aciditatea roșiilor și sosul va fi mult mai cremos.
Dacă vi se pare că roșiile au gust mai acid, puteți adăuga și zahăr, în locul untului. Experții susțin că zahărul ajută la mascarea acidității roșiilor. Totuși, nu este recomandat să puneți mult zahăr, pentru ca sosul de roșii să nu iasă prea dulce la final.
În schimb, dacă sosul de roșii are un gust acru, iată ce trebuie să faceți. Puteți adăuga bicarbonat de sodiu în sosul de roșii, pentru ca soluția să neutralizeze acidul din tomate. La suprafața sosului se vor forma bule, semn că are loc o reacție chimică.
Și morcovul poate înlocui complet zahărul în sosul de roșii. Această legumă va tăia aciditatea roșiilor, iar sosul va căpăta un gust delicios și intens.
Dacă pregătiți sos de roșii acasă, trebuie să alegeți legumele potrivite, care trebuie să fie foarte coapte. În plus, nu puteți prepara sos de roșii fără ulei de măsline. Acesta este ingredientul obligatoriu după sare și piper.
Se poate adăuga la final pentru a accentua gustul. În plus, ierburile aromatice, precum cimbru, dafin, oregano, rozmarin, pătrunjel, busuioc, pot da preparatului o aromă mai deosebită.
Citește și: Secretul sosului de roșii perfect. Gospodinele cu experiență folosesc un ingredient special