15 feb. 2024 | 10:17

Ce să pui în sosul de roșii pentru un gust savuros. Gospodinele experimentate știu secretul

Utile
Ce să pui în sosul de roșii pentru un gust savuros. Gospodinele experimentate știu secretul
În acest mod va ieși mult mai gustos și savuros. foto: depozitulderetete.ro

Sosul de roșii este preparat de toate gospodinele, mai ales că se poate integra în diverse preparate delicioase, precum pizza, friptură sau paste. Cu toate acestea, puține știu cu exactitate ce să pună în sosul de roșii pentru un gust mai savuros. Există câteva ingrediente care pot transforma complet rețeta de sos de roșii!

Ce să pui în sosul de roșii pentru a-i da un gust mai savuros

Fiecare gospodină are propria rețetă când vine vorba de prepararea sosului de roșii. Un sos de roșii pentru diverse mâncăruri este rapid și ușor de preparat acasă, dar puține persoane știu ce este bine să adaugi în el, pentru un gust mai aromat. Acest sos este extrem versatil și poate fi baza pentru mai multe preparate delicioase, precum pizza sau lasagna.

De cele mai multe ori, roșii zdrobite pot deveni acide și pot strica aroma preparatului. Pentru a evita acest lucru, puteți pune câteva bucățele de unt. De asemenea, sosul de roșii se prepară după un anumit ritual. Se prăjește ceapa tocată cu usturoi în ulei de măsline, abia mai apoi se adaugă roșiile și se lasă la fiert 20 de minute. La final, se adaugă 1-2 bucăți mici de unt. În acest mod, veți reduce aciditatea roșiilor și sosul va fi mult mai cremos.

Bicarbonatul de sodiu poate reduce aciditatea sosului de roșii

Dacă vi se pare că roșiile au gust mai acid, puteți adăuga și zahăr, în locul untului. Experții susțin că zahărul ajută la mascarea acidității roșiilor. Totuși, nu este recomandat să puneți mult zahăr, pentru ca sosul de roșii să nu iasă prea dulce la final.

În schimb, dacă sosul de roșii are un gust acru, iată ce trebuie să faceți. Puteți adăuga bicarbonat de sodiu în sosul de roșii, pentru ca soluția să neutralizeze acidul din tomate. La suprafața sosului se vor forma bule, semn că are loc o reacție chimică.

Și morcovul poate înlocui complet zahărul în sosul de roșii. Această legumă va tăia aciditatea roșiilor, iar sosul va căpăta un gust delicios și intens.

Puteți apela și la ulei de măsline

Dacă pregătiți sos de roșii acasă, trebuie să alegeți legumele potrivite, care trebuie să fie foarte coapte. În plus, nu puteți prepara sos de roșii fără ulei de măsline. Acesta este ingredientul obligatoriu după sare și piper.

Se poate adăuga la final pentru a accentua gustul. În plus, ierburile aromatice, precum cimbru, dafin, oregano, rozmarin, pătrunjel, busuioc, pot da preparatului o aromă mai deosebită.

Citește și: Secretul sosului de roșii perfect. Gospodinele cu experiență folosesc un ingredient special

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
WhatsApp nu mai oferă gratuit o funcție importantă. Utilizatorii, obligați să facă abonament
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Decizie pentru proprietarii de terenuri din România. Este obligatoriu până la 31 mai
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
PENSIILE recalculate, CÂND vin PRIMII BANI! ANUNȚ oficial
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro