Nu poate exista masă de sărbători fără acest preparat tradițional delicios, dar combinația cu drob și friptură de miel poate fi destul de grea pentru stomac și întregul aparat digestiv. Află, din rândurile de mai jos, ce să pui în sarmalele pentru Paşte pentru a fi mai uşoare. Secretul: carnea.
De generații întregi, pe mesele românilor din toate colțurile țării, de sărbători și orice al moment important – nuntă, botez, alte petreceri – nu poate lipsi platoul cu sarmale. Există numeroase variante ale rețetei, fiecare gospodină are propriile secrete și trucuri pentru a obține cele mai bune rezultate.
Cu toate că sunt delicioase, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, pot fi o adevărată provocare pentru aparatul disgestiv, mai ales când sunt servite împreună cu preparate din miel – drob, friptură – cum se întâmplă de Paște.
Dacă nu vrei să renunți la aromă, cea mai bună alegere este carnea de porc, bogată în grăsime – ingredient ce va ajuta umplutura să fie gustoasă și deloc uscată.
În cazul în care îți dorești ca sarmalele pentru Paşte să fie mai ușoare, fără să renunți la gustul delicios, tot ce trebuie să faci este să folosești, pentru umplutură, un amestec de 80% carne de vită fără grăsime şi 20% pulpă de porc.
Te-ar putea interesa și: Ce pun gospodinele din Banat în sarmalele de post ca să iasă cu adevărat gustoase. Ingredientul care le dă un gust unic
Se adaugă restul ingredientelor, se formează fiecare sarma și se așează, rând pe rând, în formă circulară, într-o oală. Se presară peste ele varză tocată mărunt, pastă de tomate, cimbru uscat sau crenguțe de piper boabe și apă.
Vasul se acoperă cu un capac și se pune pe aragaz, la foc mediu, pentru 40 de minute. Se mută apoi în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius și se ține în jur de două sau trei ore sau până când sarmalele sunt gata – compoziția este gătită complet, iar foile de varză se pot tăia ușor cu o furculiță.
Te-ar putea interesa și: Sarmale de post cu varză acră, reţeta străbunicii. Se punea un ingredient special care le dădea un gust dulce