04 sept. 2023 | 09:12

Ce să pui în plăcinta cu mere turnată pentru un gust special. Secretul patiseriilor, de asta iese aşa bună

Sfaturi Culinare
Ce să pui în plăcinta cu mere turnată pentru un gust special. Secretul patiseriilor, de asta iese aşa bună
Cea mai ușoară rețetă de plăcintă cu mere

Plăcinta cu mere este unul dintre preparatele preferate de români, iar majoritatea gospodinelor se laudă cu diferite rețete. Totuși, există un truc despre care multe bucătărese nu știu. Iată despre ce este vorba!

Ce ingrediente ai nevoie

  • Foi pentru o tava 26x39cm:
  • 4 oua
  • 18 linguri de zahăr
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte călduț
  • 22 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutură:
  • 2 kg mere
  • 20 de grame de unt
  • zahar după gust
  • scorțișoară

Te-ar putea interesa și: Cu ce se unge plăcinta pe deasupra. Secretul știut doar de bunici ca să iasă aurie, lucioasă și rumenă

Modul de preparare

Mai întâi se spală bine merele, apoi se curăță și se dau prin răzătoarea mare. După care, le pui într-o cratiță mare, adaugă untul și zahărul după gust și le pui pe foc potrivit până când se călesc.

După aceea, amestecă periodic până când merele se înmoaie și sucul scade, și nu uita să presari puțină scorțișoară în compoziție, apoi o lași la răcit.

Pentru aluat trebuie să procedezi în felul următor.

După acești pași, mixează bine ouăle împreună cu zahărul, apoi adaugă treptat uleiul. Într-un bol amesteeă făina cu praful de copt, iar într-un ibric încălzește laptele.

Apoi, toarnă alternativ lapte și făină în compoziția de ouă și mixează până când termini cantitățile de făină și lapte.

Tapetează tava cu hârtie de copt și toarnă 1/2 din compoziția de aluat. Va fi un strat subțire de aluat, dar va crește la copt.

După aceea, pune tava la cuptor la foc potrivit pentru 10 minute.

După aceea, scoate tava și pune merele răcite și scurse de zeamă, peste mere adaugă restul de aluat.

Pasul următor este să pui tava la cuptor și să o lași până se rumenește frumos deasupra, apoi se verifică cu o scobitoare dacă este gata.

Ideal ar fi ca atunci când este gata să o lași la răcit, ca să se poată tăia mai bine. Se pudrează cu zahăr pudră ș se servește!

Citește și: Plăcintă dobrogeană, reţeta bunicii. Ce trebuie să faci pentru o crustă crocantă şi rumenă