Plăcintă dobrogeană, reţeta bunicii. Tu știi ce să faci pentru a te bucura de o crustă crocantă și rumenă a desertului? Playtech Știri îți explică trei secrete de care ar trebui să ții cont, dacă vrei ca toată lumea să se ridice mulțumită de la masă. Urmărind indicațiile din materialul de astăzi, este imposibil să dai greș!
Plăcinta – indiferent dacă este dulce sau sărată – se numără printre preparatele preferate ale românilor. De multe ori, este nelipsită din casele gospodinelor. Rețeta tradițională de plăcintă dobrogeană este, probabil, cea mai simplă și, fără îndoială, mereu pe placul tuturor celor care gustă din desert.
Dacă și tu te-ai întrebat care este secretul gospodinelor din Dobrogea pentru o plăcintă cu crustă crocantă și rumenă, Playtech Știri elucidează misterul. Există trei lucruri de care ar trebui să ții cont, pentru a obține un astfel de rezultat. Primul are legătură cu foile de plăcintă, care trebuie mereu unse cu unt topit pe fiecare parte.
Înainte de a pune plăcinta în cuptor, este esențial să o ungi cu ou bătut și lapte. Mixul va ajuta la menținerea texturii crocante a crustei desertului. Evită să tai plăcinta imediat după coacere. Dacă o lași să se răcească, va fi mai crocantă, spun cele mai experimentate gospodine.
În rândurile de mai jos, Playtech Știri îți prezintă o rețetă de plăcintă dobrogeană care te va încânta. Nu doar pe tine, ci și pe toți cei care vor gusta din ea. Dacă vei respecta indicațiile de mai jos, nu vei da greș!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Plăcinta dobrogeană cu brânză se poate servi atât caldă, cât și rece. Poate fi mâncată așa cum ai scos-o din cuptor sau alături de alte produse, precum cafea sau ceai, în funcție de preferințele pe care le ai. Poftă bună!