Gogoșile pufoase sunt desertul cu care toți copiii au crescut. Fie că era făcut de mama sau bunica, gogoșile erau mereu binevenite și delicioase, mai ales calde.
Dacă ți s-a întâmplat să faci gogoși, dar să îți iasă goale în interior, ar trebui să știi acest secret.
Se pun la fiert 2 cartofi tăiați și curățați. Se dizolvă drojdia într-o mică parte din lapte care a fost ușor încălzită și se pune zahărul. Se amestecă și se lasă deoparte.
Gălbenușurile se amestecă bine cu sarea, romul, zahărul vanilat și laptele rămas.
Peste făină se pune untul moale, coaja de lămâie, laptele cu gălbenușurile și drojdia care a crescut 10 minute.
Zdrobește bine cartofii până se fac piure și pune-i în compoziție.
Frământă bine și lasă o oră la dospit, acoperit și într-un loc cald.
Cartofii vor face gogoșile pufoase și pline la interior. După ce ai lăsat la crescut, întinde o foaie groasă și decupează gogoși cu ajutorul unui pahar.
Lasă gogoșile formate pe masă și acoperă-le cu un prosop curat și lasă-le la crescut 30 de minute. Apoi, prăjește-le în baie de ulei pe o parte și pe alte, pudrează-le cu zahăr pudră și servește-le.
Le poți coace în cuptor, dacă vrei să fie mai sănătoase sau poți să nu pui zahăr în compoziție și poți să le umpli cu șuncă și cașcaval sau să le servești cu un sos tzatziki.
Altfel, servește-le cu dulceață sau cremă de ciocolată ori combinații de gemuri. Gogoșile se servesc calde, pentru că nu e bine să le rupi cât timp sunt fierbinți.
Ele vor continua să se gătească la interior după ce le-ai scos din tigaie sau din cuptor, așa că dă-le puțin timp să se odihnească.