Ce să pui în chifteluţe pentru a ieşi pufoase. Ingredientul pe care multe gospodine îl omit

de: Mariana Olteanu
28 09. 2023

Chifteluțele sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai îndrăgite preparate. Chiar dacă pot părea un preparat banal, foarte multe gospodine întâmpină dificultăți și se întreabă ce pot face pentru a obține cele mai delicioase chiftele. Află ce să pui în chifteluţe pentru a ieşi pufoase.

Rețetă de chifteluțe pufoase

În momentul în care doriți să preparați un fel gustos de mâncare, puteți opta pentru prepararea unor chiftele de porc. De regulă, gospodinele au tendința de a omite folosirea unui ingredient care le face mai pufoase. Bucătarii au dezvăluit care este acela. Înainte de a vă apuca de gătit, ar trebui să vă asigurați că aveți toate ingredientele. Pentru realizarea acestora, veți avea nevoie de:

  • 1 kg carne de porc tocată
  • 3 cartofi
  • 2 ouă
  • 3 căței de usturoi
  • 1 felie de pâine
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Citește și: Ce se pune în chifteluţele de peşte pentru un gust deosebit. Aşa se fac în Delta Dunării, ingredientul care schimbă tot

Mod de preparare

Gospodinele care-și doresc să obțină chiftele delicioase ar trebui să țină cont de o serie de sfaturi. Bucătarii au dezvăluit ce să pui în chifteluțe pentru a ieși pufoase.

Citește și: Trucul pentru chiftele pufoase, cu o crustă rumenă. Cu ce trebuie să le ungi ca să iasă delicioase

Ce să pui în chifteluţe pentru a ieşi pufoase

Potrivit acestora, un rol important îl au cartofii. După ce sunt curățați, aceștia se dau printr-o răzătoare. Accest ingredient este, de foarte multe ori, omis de către gospodine. Însă, fără acesta, chiftelele nu ar mai ieși pufoase, ci din contră. Cartofii rași se pun într-un bol, alături de carne, ouă, usturoi.

Următorul pas constă în înmuierea unei felii de pâine. Aceasta se stoarce și se adaugă peste carne. O parte dintre gospodine optează pentru folosirea pesmetului în detrimentul pâinii. La rândul său, acesta se înmoaie cu lapte. Ulterior, puteți trece la formarea biluțelor. Când ați terminat de făcut chiftelele, le puteți pune într-o tigaie cu ulei încins. Acestea se lasă la prăjit până când se rumenesc.

Când acestea sunt gata se pun pe un șervețel de hârtie. În așa fel, șervețelul va absorbi surplusul de ulei. Acestea se pot consuma atât calde cât și reci. De asemenea, acestea se pot servi alături de un piure.

Citește și: Ce să pui în chifteluţe pentru a ieşi pufoase. Ingredientul secret le dă şi un gust special, doar aşa le vei prepara de acum