Nu aveți nevoie de o mulțime de legume pentru a pregăti murături pentru sezonul de iarnă din acest an. Conservarea legumelor este secretul cheie, care salvează orice gospodină de la a pierde timp prețios pentru prepararea conservelor pentru următoarele luni. Nu este nevoie decât de câteva ingrediente cheie și puțină răbdare. Află ce să pui în borcanul cu gogoşari în oţet pentru a avea cele mai gustoase murături.
Pe măsură ce toamna începe să își intre în drepturi, gospodinele se întrec în tot felul de rețete de murături. Fiecare are propriul ei ingredient secret pentru a prepara cele mai gustoase legume pentru sezonul rece. Dincolo de preferințele fiecărei bucătărese, trebuie să știm că este esențial ca atunci când se pregătesc conservele sau borcanele pentru iarnă să fie alese legume de sezon.
Deși poate să pară banal, asigurați-vă că optați întotdeauna pentru legume care vă plac la gust atunci când le consumați crude. Folosiți-le în așa fel încât să poată fi consumate în mod rezonabil. Folosiți recipiente sau borcane mici, nu foarte mari, în așa fel încât să nu irosiți nimic.
Aveți grijă să curățați bine mâinile, suprafețele, ustensilele și produsele pe care le folosiți atunci când puneți gogoșari în oțet pentru iarnă. Spălați toate borcanele, sticlele și capacele în apă caldă și clătiți-le bine.
Trecând peste regulile de igienă, care sunt, bineînțeles, foarte importante, există mici secrete ce vă pot face murăturile mai gustoase. La fel este și în cazul gogoșarilor puși în oțet. Cel mai nou truc folosit de gospodine pentru a pregăti cei mai buni gogoșari pentru iarnă presupune așezarea printre legume a câtorva boabe de struguri. Acestea vor oferi murăturilor un gust dulce-acrișor.
În rândurile următoare vom prezenta o rețetă simplă de gogoșari pentru sezonul de iarnă. Cu siguranță, nu îți este necunoscută. Pentru a o pregăti, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Citește și: Cum se pun corect gogoșarii la oțet pentru iarnă. Trucul pe care îl cunosc gospodinele
Mod de preparare: