Știi ce trebuie să pui în borcanele cu gogoșari murați, pentru ca legumele să se mențină crocante până la primăvară? Ai nevoie de un singur ingredient, mai exact de o legumă din grădină. Este des utilizată de gospodine sub formă de condiment. Ajută murăturile să își păstreze textura.
De-a lungul timpului, româncele au avut grijă să-și transmită secretele culinare din generație în generație. Unele dintre acestea se referă și la murături. Pentru că este sezonul în care gospodinele pregătesc legumele pentru iarnă, Playtech Știri îți vine în ajutor.
În materialul de astăzi îți vom explica ce să pui în borcanele cu gogoșari în oțet, pentru ca legumele să se păstreze crocante până la primăvară. Este secretul pe care îl puneau în aplicare româncele acum mulți ani. Hreanul este leguma pe care trebuie să o adaugi în borcane.
Hreanul este o rădăcinoasă albă, a cărei gust și miros înțepător oferă aromă picantă oricărui tip de mâncare. Leguma ajută murăturile să se mențină în formă crocantă până la deschiderea borcanului. Are foarte multe beneficii pentru sănătate, însă cel mai des este folosită sub formă de condiment.
În continuare, Playtech Știri îți prezintă o rețetă de gogoșari în oțet. Dacă vei respecta indicațiile de mai jos, rezultatul final va fi pe gustul tău. Toată lumea va adora preparatul.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Gogoșarii sunt gata. După etanșare, borcanele cu legume se depozitează într-un spațiu răcoros, preferabil în cămară sau în beci. Se pot consuma după minimum trei săptămâni.