Nu puțini sunt oameni care preferă să-și crească singuri păsările. Pentru a nu dezvolta boli, e necesar ca fermierii să acorde o atenție deosebită sănătății înaripatelor. Din fericire, există un anumit ingredient, care odată pus în apa păsărilor le va ferii de orice boală. Află, din rândurile de mai jos, care este acela!
Foarte mulți fermieri optează la diverse trucuri pentru a menține păsările sănătoase. Unul dintre ele constă în punerea oțetului de mere în apa pe care găinile o consumă. Odată consumată, atât puii cât și păsările vor fi mult mai sănătoase. Cu cât acestea sunt mai sănătoase, cu atât riscul de a dezvolta diverse boli poate scădea.
Este important de menționat și faptul că doar oțetul de mere oferă rezultate. Mai mult, e necesar ca acesta să fie preparat în casă cu ingrediente cât mai naturale. Potrivit specialiștilor, oțetul acționează asemenea unui antibiotic. Acest lucru se datorează acidității pe care o are.
Te-ar putea interesa și: De ce răcesc găinile, de fapt. Cum poți preveni problemele la păsări
Foarte multe persoane par reticiente în folosirea acestui tip de oțet. Însă, este recomandată folosirea acestui oțet de mere datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale care ajută foarte mult puii și găinile. Aportul nutrivit al oțetului de mere făcut în casă, este necesar păsărilor de curte. Consumul unei ape care conține și oțet va avea numai beneficii pentru păsări.
Un moment oportun pentru a apela la acest truc este când găinile trec printr-o perioadă de stres majoră. Stresul poate fi provocat fie de căldură sau chiar de mutarea acestora într-un alt coteț. Folosirea acestui tratament este indicată și după ce găinile suferă anumite răni.
Studiile realizate au scos la iveală faptul că folosirea oțetului de mere ajută la creșterea mai rapidă și luarea în greutate în cazul puilor pentru carne. Ca acest truc să dea rezultate, este necesar să ținem cont de cantitatea folosită de oțet. Procentul recomandat nu trebuie să depășească 2% de oțet de mere în raport cu cantitatea de apă, adică aproximativ 20 ml de oțet la un litru de apă.
Alți crescători optează pentru punerea a 10 ml de oțet la un litru de apă, în perioadele în care găinile sunt stresate și doar 1 ml de oțet la un litru de apă în alte perioade ale anului. Pentru prepararea oțetului de mere ai nevoie de doar câteva ingrediente. Este vorba despre resturi de mere și aproximativ 10-15 mere tăiate felii. Peste acestea se pune apă. Ulterior, compoziția se lasă fermentat.
Te-ar putea interesa și: De ce să presari bicarbonat de sodiu în locul în care stau găinile. Totul se va schimba în doar câteva ore