Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zile. Majoritatea românilor preferă să consume ouă prăjite, dar mulți nu știu ce să presare înainte în tigaie pentru un gust mai aromat. Iată sfaturile date de gospodinele cu experiență!
Românii adoră să consume ouă, mai ales la micul dejun. Puteți alege să faceți omletă, poșate, fierte în coajă tari sau moi, dar cei mai mulți preferă ouăle prăjite. Pentru a le oferi un gust mai intens, gospodinele apelează la un truc simplu. Adaugă puțină făină în tigaia unde se vor prăji ouăle, iar rezultatul este unul spectaculos.
Făina poate fi adăugată la ouăle prăjite pentru a le oferi o textură mai densă și mai consistentă. Aceasta poate ajuta, de asemenea, la îngroșarea ouălor, ceea ce le face mai ușor de manipulat și mai puțin susceptibile să se desfacă în timpul gătitului.
De asemenea, făina poate ajuta la absorbția excesului de umiditate din ouă, ceea ce poate preveni formarea de apă în tigaie și poate asigura că ouăle sunt prăjite uniform și bine gătite. Pe lângă aceste avantaje, făina poate da și o crustă crocantă acestora. Așadar, spargeți ouăle în tigaie, după ce ați presărat puțină făină, vor avea un gust mult mai gustos și delicios.
Vezi și: Câte calorii are un ou prăjit. Vei fi surprins, sigur nu te așteptai
Un alt truc genial pentru ca ouăle să aibă un gălbenuș moale și un albuș tare este să le faci până la jumătate, ulterior să verși în recipientul încălzit câteva picături de apă, iar rapid să acoperi totul cu un capac. În felul acesta, ouăle își vor forma o fâșie ușoară din albuș pe deasupra care să te asigure că sunt totuși gătite corespunzător.
Dacă adorați ouăle fierte, trebuie să știți și timpul de fierbere exact al acestora:
În plus, puteți face ouă poșate la cuptorul cu microunde. Tot ce trebuie să faceți este să puneți apă într-un vas de sticlă și să spargeți oul direct acolo. Acoperiți vasul cu o farfurie și pune-l la microunde timp de 1-2 minute maxime.