Dragă gospodină, mai mult ca sigur, că ești cea mai bună în bucătărie, dar (pentru că există un dar), din dorința de a face cele mai bune preparate uiți un anume ingredient. Așa că ne-am gândit să-ți spunem ce să presari în tigaie, înainte de a căli ceapa. Dacă ții cont de sfatul nostru, așa va ieși aurie și gustoasă. Așa că, citește mai departe, și află ce să presari în tigaie, dar înainte de a căli ceapa.
Dintre toate ingredientele de bază pe care le păstrezi în cămară, ceapa se află cu siguranță în capul listei, alături de usturoi, lămâi proaspete, sare de bună calitate și boabe de piper negru. Această legumă rădăcinoasă pământie își aduce aroma de alium de neînlocuit într-o varietate imensă de feluri de mâncare, formând adesea o bază aromată pentru supe și tocănițe, precum și având un rol mai mult de vedetă în condimente precum ceapa murată și dulceața de ceapă.
Existe destul de multe felurile în care se poate tăia o ceapă și, bineînțeles, diferitele tehnici de gătire a acesteia. Dar marea majoritate a rețetelor încep cu gătirea unei cepe în același mod. Și anume, tăiată în cubulețe și apoi dată în ceva grăsime, cum ar fi uleiul de măsline, înainte de a trece la următoarele etape.
Procedând astfel, se creează o bază de ceapă moale și aromată care se îmbină ușor cu alte ingrediente, și mai mult ca sigur știi că, atunci când călești ceapa, procesul implică adăugarea de sare în ea. Da, aceste este ingredientul care îți va face ceapa aurie și gustoasă. Și încă ceva, adăugarea de sare la ceapă scoate umezeala din ea și o înmoaie.
Vezi și: Cum trebuie să căleşti ceapa pentru fasolea bătută. Aşa făceau şi bunicile noastre
Această tehnică de gătit se referă la gătitul cepei în puțină grăsime la foc mic sau mediu, ceea ce face ca aceasta să se înmoaie și să elibereze o parte din umiditate, conform gospodinelor experimentate.
Un pas obișnuit în supe și tocănițe înainte de a adăuga alte ingrediente, călirea unei cepe implică aproape întotdeauna adăugarea de sare în timp ce aceasta se gătește.
Dacă nu ai adăugat sare pe măsură ce se gătește în acest mod, vei dori să începi să faci așa, deaorece ceapa va fi aurie și gustoasă.
Adăugarea de sare la ceapă imediat după ce o pui într-o tigaie fierbinte pentru a o căli este un pas indispensabil. De fapt, acest lucru este ceea ce atrage umiditatea din ceapă prin osmoză.
Pe măsură ce își eliberează lichidul, ceapa se va găti ceva mai repede și va căpăta o textură mai moale, care se va combina bine cu celelalte ingrediente din rețeta ta.
De asemenea, ceapa va avea mai multă savoare datorită faptului că este condimentată, desigur, iar dacă scopul tău final este de a rumenii ceapa, sărarea va accelera acest proces.
Acum că ai aflat ce să presari în tigaie, dar înainte de a căli ceapa, nu mai altceva de făcut decât să începi să te folosești de acest banal ingredient, pe care îl ai în cămara ta. Noi îți urăm la cât mai multe preparate delicioase și Poftă bună!