Indiferent de anotimp, păianjenii se pot strecura fără probleme la tine în locuință, printre crăpăturile din pereți, prin ochiurile de la plasele de geam sau chiar pe ușă, dacă nu ești atent și o lași prea mult timp deschisă, în special dacă stai la curte. Iată câteva sfaturi din partea specialiștilor care te vor ajuta să scapi de arahnide, odată pentru totdeauna.
Cel mai simplu mod de a scăpa de păianjeni este să faci în așa fel încât arahnidele să nu aibă cum să intre în locuință. Pentru a face acest lucru, este necesar să ții cont de faptul că cele mai multe insecte pătrund pe la colțurile ferestrelor sau prin crăpăturile din ziduri.
Tot ce trebuie să faci este să acoperi fisurile din pereți, în așa fel încât să nu te trezești, ulterior, cu surprize neplăcute.
Regula de aur a îndepărtării oricărui tip de insectă este să faci curățenie în casă, cu mare simț de răspundere. E important să te asiguri că ai curățat foarte bine zonele din colțuri, precum și blatul bucătăriei unde iei masa. Toate tipurile de insecte și arahnide sunt atrase de resturile de hrană.
Citește și Amestecul banal care te scapă de musculițele din baie. Durează doar câteva minute
Nu este de mirare că insectele se ascund printre frunzele plantelor, motiv pentru care specialiștii te sfătuiesc să scapi de plante, dacă vrei să te asiguri de faptul că păianjenii nu îți vor „asalta” locuința.
De obicei, ei se ascund, prind și își devorează prada. Ideal ar fi să îndepărtezi orice înseamnă plante, flori și vegetație de lângă ferestre și uși, astfel încât arahnidele să nu aibă acces în interiorul apartamentului sau casei.
Atunci când te gândești la pânzele de păianjeni, cu siguranță te vei uita de două ori la toate colțurile din casă, pentru a șterge pereții.
Nu uita să ștergi praful măcar o dată la două zile, pentru a îndepărta mizeria și să îți cureți casa. Prin acest fel, vei împiedica arahnidele să-și formeze o rețea la tine în locuință.
„K-Othrine EC 84 – Foarte eficient impotriva insectelor taratoare si zburatoare. Remanenta: pana la 30 de zile. Foarte important: aplicarea se face intre orele 20 – 22 sau 07 – 09. Doza de aplicare: 150 ml – 10 litri apa.
Solfac Combi – Foarte eficient impotriva insectelor taratoare si zburatoare. Remanenta: pana la 90 de zile. Foarte important: aplicarea se face intre orele 20 – 22 sau 07 – 09. Doza de aplicare: 120 ml – 10 litri apa.
K-Othrine 7.5 Flow – Este biodegradabil, nu pateaza, nu lasa urme, nu are miros, nu este iritant, motive pentru care este recomandat cu precadere pentru aplicarea in incintele sensibile. Remanenta: 30 de zile. Doza de aplicare: 120 ml – 5 litri apa.”, scriu cei de la gardenfarm.ro.
Citește și Cum să scapi rapid de ploșnițele de pat, de fapt. Trucul dă rezultate de fiecare dată