Ce să nu pui niciodată în bulion. Va face imediat floare, ingredientul pe care trebuie să îl eviți

de: Andrei Simion
19 07. 2024

Perioada în care ne aflăm, dacă nu ar fi caniculă, este cea în care gospodinele, în mod normal, se apucă de conservele de iarnă. Printre ele și bulionul, făcut în casă. Deși ar fi mai ușor să-l cumpere, multe îl preferă pe cel natural. Dar, este foarte important să știi ce să nu pui niciodată în bulion. Va face imediat floare. Așa că, vorbim despre ingredientul pe care trebuie să îl eviți.

Bulionul făcut în casă, soluția naturală la chimicalele din magazine

Știm foarte bine că majoritatea produselor din marile lanțuri de magazine, deși pe etichete scrie una, au în componența lor adaosuri, coloranți, conservanți, și alte elemente procesate.

Și tot la fel de bine știm că genul acesta de produse nu ne fac niciun bine, când vine vorba de sănătate. Așa că, și mai ales dacă ai cum, cea mai bună soluție este să folosești produse naturale, sau făcute de tine acasă.

Dar câte mai sunt azi naturale, chiar și când vorbim de ingredientele necesare pentru, spre exemplu, banalul bulion de roșii pentru iarnă.

Multe din roșiile necesare pentru a acest preparat, se dovedesc a fi crescute artificial și cu multe chimicale. Dar, cu toate astea, bulionul făcut în casă este până la urmă soluția la oferta industrială a marilor lanțuri de magazine.

Află ce să nu pui niciodată în bulion

Toate gospodinele știu care este rețeta pentru un excelent bulion de casă, făcut din roșii proaspete. Dar, de multe ori, din dorința de a avea un preparat pe o cât mai lungă perioadă de timp, multe aleg să pună un anume ingredient în conținutul de roșii, ceea ce ulterior va face floare.

S-ar putea să nu vă fi dat seama că, odată ce ați pus conservant în bulion, totul va lua un traseu nedorit. În aceeași măsură, și dacă pui zahăr, tot același rezultat îl vei avea, anume bulionul tău va face floare.

Bulionul, bun la orice preparat, și simplu de făcut

Mulți dintre noi avem o rețetă preferată de sos, poate o rețetă de familie, dacă suntem norocoși.

Restul dintre noi apelează la o carte de bucate sau la un site de rețete de încredere sau se avântă folosindu-și gusturile, abilitățile cu privire la roșii și conținutul cămării pentru a-și ghida drumul. Există multe căi către un sos excelent.

Nu este groaznic, dar ar putea fi mai bun, cu mai multe roșii și mai convingător. Sunt multe modalități de a îmbunătăți și corecta un sos căruia îi lipsesc anumite ingrediente sau instrucțiuni. Veți ști când ați atins ținta.