Există un ingredient care, dacă este adăugat în bulion, îi schimbă tot gustul. Cele mai experimentate gospodine nu îl uită niciodată. În funcție de soiul plantei pe care îl alegi, preparatul final poate să capete aromă de mentă, de citrice sau de condimente.
Bulionul este unul dintre preparatele care nu lipsesc niciodată din cămările sau beciurile româncelor. Pentru a avea un gust savuros, cele mai experimentate gospodine apelează la un ingredient deosebit. Este vorba despre o plantă care face parte din aceeași familie cu menta.
Busuiocul, fiindcă despre el este vorba, este un ingredient esențial în bucătăria italiană, dar este folosit și în cea thailandeză, indoneziană sau vietnameză. Și gospodinele românce îl utilizează, însă nu la fel de des. Această plantă are miros parfumat și gust piperat, ceea ce o face perfectă pentru sucul de roșii.
Adăugat în bulion, busuiocul poate oferi preparatului o aromă specială. Gustul final al sucului depinde însă de soiul plantei pe care îl folosești. Busuiocul dulce are aromă proaspătă de piper și notă de mentă. Alte soiuri prezintă gust de citrice sau condimente. Busuiocul thailandez este cel mai savuros.
Playtech Știri îți prezintă în rândurile de mai jos o rețetă simplă pentru a prepara bulion pentru sezonul de iarnă. Nu este greu să faci sucul de roșii. Ai nevoie de ingredientele clasice și – nu uita – de puțin busuioc. Modul de preparare este cel tradițional.
Ingrediente:
Te-ar putea interesa și: Nu mai pune zahăr în bulion. Ingredientul care îi dă gustul perfect și este sănătos
Mod de preparare:
Te-ar putea interesa și: Cât timp se fierbe, de fapt, bulionul. Doar aşa va rezista peste iarnă
Bulionul de roșii trebuie depozitat în borcane ce se sterilizează. Ulterior, se lasă recipientele cu suc de roșii la răcit, învelite într-o pătură, pe masa din bucătărie. La final se așează pe rafturile din beci, cămară sau pivniță, la temperaturi scăzute.