01 ian. 2024 | 11:48

Ce să nu faci de Sfântul Vasile pentru a nu avea ghinion tot anul. Detaliile la care puţini credincioşi se gândesc pe 1 ianuarie

Diverse
Ce să nu faci de Sfântul Vasile pentru a nu avea ghinion tot anul. Detaliile la care puţini credincioşi se gândesc pe 1 ianuarie
Ce nu ai voie să faci de Sfântul Vasile

Sfântul Vasile este prima sărbătoarea religioasă din an și foarte importantă pentru creștinii de pretutindeni. În această zi, oamenii respectă o serie de tradiții și obiceiuri cu strictețe. De asemenea, există și multe restricții.

Ce nu este bine să faci de Sfântul Vasile

În prima zi a anului este sărbătorit Sfântul Vasile și sunt respectate o serie de tradiții și obiceiuri. Acesta este considerat ocrotitorul săracilor și are un nume important în istoria creștinismului.

Creștinii nu au voie să facă anumite lucruri în această zi, deoarece se spune că vor avea parte de ghinion în anul ce urmează. Cei care nu țin cont de aceste tradiții se vor confrunta cu necazuri.

Sărbătoarea Sfântului Vasile o găsim în calendar marcată cu cruce roșie, ceea ce înseamnă că nu avem voie să spălăm, să coasem sau să muncim. Totodată, în această zi nu se mătură gospodăria, deoarece norocul va fi alungat.

Se spune că pe data de 1 ianuarie nu este bine să dăm împrumut nimic și este bine să nu intrăm în noul an cu datorii. O altă tradiție ne spune că nu este bine să ne certăm cu cei din jur, iar dacă suntem certați cu cineva, să ne împăcăm pentru a începe anul nou fără certuri.

Citește și: Sfântul Vasile 2024, tradiții și obiceiuri. Ce trebuie să faci în această zi

De asemenea, se spune că ceea ce faci în ziua de Sfântul Vasile te va defini în următoarele luni. Nu este bine să dormi până târziu în prima zi din an, deoarece vei fi leneș tot anul.

Rugăciunea pe care este bine să o rostești de Sfântul Vasile

„Știu, Doamne, că cu nevrednicie mă împărtășesc cu preacurat Trupul Tău, și cu scump Sângele Tău, și sunt vinovat, și osânda îmi mănânc și-mi beau, nesocotind Trupul și Sângele Tău, al Hristosului și Dumnezeului meu; ci întru îndurările Tale nădăjduind, mă aproprii la Tine, Cel ce ai zis: Cel ce mănâncă Trupul meu și bea Sângele Meu, rămâne întru Mine și Eu întru el.

Îndură-Te deci spre mine, Doamne, și nu mă da spre batjocură pe mine păcătosul, ci fă cu mine după mila Ta; și să-mi fie mie Sfintele acestea spre vindecare, și curățire, și luminare, și pază, și mântuire, și spre sfințirea sufletului și a trupului; spre depărtarea a toată nălucirea și fapta vicleană, și lucrarea diavolească ce se lucrează cu dinadinsul întru mădularele mele; spre îndrăznirea către Tine și spre iubirea Ta; spre îndreptarea vieții și spre întărire; spre adăugarea virtuții și a desăvârșirii; spre împlinirea poruncilor; spre împărtășirea cu Sfântul Duh; spre merindea vieții veșnice, și spre răspuns bine primit la înfricoșata judecată a Ta, iară nu spre judecată, sau spre osândă. Amin!”

Citește și: Sfântul Vasile 2024, tradiții și obiceiuri. Cele mai frumoase mesaje și urări pentru sărbătoriți

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
Elveția a câștigat Eurovision 2024, ediție controversată din cauza războiului din Gaza. Nemo a spart trofeul iar publicul a huiduit EBU
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Ciorbă cu afumătură și tarhon. Rețeta delicioasă din inima Ardealului
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Trebuie să primească BANII de la stat. Lege pentru proprietarii de TERENURI din România
Capital.ro
Duminica Tomii, sărbătoarea care încheie Săptămâna Luminată. Tradiții și obiceiuri respectate în ziua de 12 mai
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Regula 30-30-30-10 a banilor. Ne mărește pensia și veniturile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro