Ce să iei cu tine în Grecia. Greșeala pe care toți românii o fac

Ce să iei cu tine în Grecia. Greșeala pe care toți românii o fac
Ce luăm în bagajul spre Grecia

Plecarea în vacanță este, fără îndoială, cea mai bună parte din orice an. Bagajele pe care ți le faci pentru vacanță, nu prea. Între organizarea lucrurilor din casă, punerea în ordine a lucrurilor și asigurarea faptului că nimic nu rămâne în urmă, lucrurile rămân în urmă! Pentru a maximiza șansele ca nimic să nu fie uitat, este necesar un plan de acțiune. O vcanță de vis, de  exemplu în Grecia, necesită mai multe lucruri pe care să ți le pui în bagaje. Dar ce să iei, că îți trec prin cap multe. Încercăm să te ajută să te decizi cam ce să-ți iei, dacă vrei să pleci în vacanță.

Cum să-ți faci o listă dacă te decizi să pleci în Grecia

Ca regulă generală, făcutul bagajelor timp de 2 zile, 2 săptămâni sau 2 luni pentru o destinație de vară ca Grecia, ar trebui să necesite în cele din urmă aceeași cantitate de lucruri. Având în vedere că temperaturile din Grecia între iunie și septembrie vor scădea rareori sub 20 de grade, o valiză standard de 65-75 litri, plus un bagaj de mână ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru a vă lua toate bunurile și a lăsa spațiu pentru cadouri și suveniruri la întoarcere.

Problema cu toate listele de bagaje pe care le poți găsi online este că este imposibil ca acestea să fie adaptate la preferințele fiecăruia. Pentru ca bagajul să fie cât mai reușit, ai nevoie de două lucruri. Primul ar fi să-ți faci propriile bagaje, și al doilea lucru să te asiguri că nu uiți nimic acasă.

Păstrarea bagajelor cât mai ușoare înseamnă că va fi mai ușor să le împingi pe străzile înguste, cum ar fi cea situată chiar sub Acropola din Atena. Pe de altă parte trebuie să te hotărăști ce iei cu tine. Fie o baterie externă pentru telefon, echipamentul pentru înot, medicamentele și spray-ul pentru insecte, toate ar trebui să le pui pe listă.

Ce luăm în bagajul spre Grecia

Deși ar fi foarte multe, noi îți recomandăm să-ți iei haine de zi cu zi, îmbrăcăminte „elegantă”, ținută de noapte, echipamentul de înot, aparatul foto și altele.

Grecia te așteaptă, dar, pe de altă parte, deși pur și simplu aștepți cu nerăbdare să pătrunzi în apă într-una dintre mii de plaje oferite în jurul arhipelagului grecesc, s-ar putea să uiți săți iei o parte din echipamentul tău de scufundare. Așa că nu uita de costumul tău de înot, papucii de apă, aripioarele și masca.

Temperaturile calde și locațiile idilice sunt, de asemenea, factori excelenți pentru alergarea de dimineață. Așa că, dacă știi că vei face asta frecvent, asigură-te că îți incluzi hainele de sport.

Nu de puține ori, în Grecia se mai întâmplă să se schimbe vremea. Așa că, recomandarea noastră este să nu vă uitați umbrela, sau, de ce nu, chiar mantaua anti-vânt și anti-ploaie. Dacă tot ai ajuns în Grecia, de ce să nu profiți și de o plimbare prin ploaia caldă de vară, nu?

Cu toate că îți place să te răsfeți cu lucruri diferite atunci când vine vorba de îngrijirea personală, o geantă de toaletă standard ar putea include:

  • pasta de dinți,ața dentară, apa de gură, încărcător periuță de dinți, periuța de dinți electrică
  • șampon, săpun, pensete, parfum, cremă de zi  și de noapte, deodorant
  • aparate de ras, cremă de ras, șervețele umede, protecție solară, machiaj
  • pieptene, perie, produse pentru coafarea părului, uscător de păr
  • trusa de prim ajutor, repulsiv la insecte, spray antibacterian

 

Dacă ai toate aceste lucruri în bagajul pregătit pentru o vacanță în Grecia, atunci totul este perfect și poți pleca liniștit. Distracție plăcută și cât mai mult soare!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI