Condiții pentru vacanțe în Grecia. Ce le pot cere elenii turiștilor care vin din România

Condiții pentru vacanțe în Grecia. Ce le pot cere elenii turiștilor care vin din România

Călătoriile în străinătate sunt un subiect destul de delicat, în contextul pandemiei de covid-19. Oamenii de pretutindeni sunt nerăbdători să afle unde și când pot să își planifice următoarea vacanță. Grecia se numără printre țările care se bazează mult pe turism, așa că își doresc ca acest sector să se deschidă curând. Autoritățile elene au decis ca turiștii care ajung în Grecia trebuie să prezinte un test de covid-19 negativ sau certificatul de vaccinare.

Ce condiții sunt pentru o vacanță în Grecia

Grecia încearcă să primească turiști începând cu luna viitoare. Autoritățile elene speră să deschidă țara pentru vizitatori la mijlocul lunii mai, însă nu sunt sigure câte alte țări din Europa vor permite călătoritul. Pandemia a afectat destul de tare economia Greciei, ținând cont de faptul că industria turistică reprezintă aproximativ o cincime din economia țării.

În plus, țara intenționează să vaccineze toți lucrătorii din turism până la vară. Grecia face demersuri pentru certificate de vaccinare sau pașapoarte pentru a permite vizitatorilor străini să călătorească.

Ministrul Culturii, Lina Mendoni, consideră că certificatele de vaccinare sunt foarte importante pentru a face ca „toată lumea să se simtă cu adevărat în siguranță”, astfel încât să poată veni să vadă siturile arheologice și muzeele din Grecia.

„Deviza noastră este mai întâi siguranța. Pentru personal, siturile arheologice și muzee și, desigur, pentru public”, a declarat ea.

UE discută planurile pentru un certificat digital comun care va arăta dacă oamenii au fost vaccinați, testați sau au anticorpi.

Care sunt planurile de pașaport de vaccin pentru vacanțele de vară în Europa?

Cancelarul austriac Sebastian Kurz este unul dintre cei care susțin cu tărie măsura.

„Cei care au fost vaccinați ar trebui să aibă deplină libertate”, a declarat el pentru ziarul german Bild.

„La fel ar trebui să fie și pentru cei care tocmai au avut covid-19 și, prin urmare, sunt imuni. Și, de asemenea, toți cei care fac un test și pot dovedi că au un rezultat negativ.”

În prezent, cerințele de testare pentru călători și costurile variază de la o țară la alta.Unele țări europene acceptă teste rapide / antigen pentru intrare, în timp ce altele insistă asupra testelor PCR mai sensibile, care durează mai mult timp pentru procesare, scrie BBC.

Testele PCR nu trebuie să depășească 72 de ore. Asta înseamnă că este important să rezervați programări la centrele de testare în avans, lăsând până la 24 de ore sau mai mult pentru a primi rezultatul care vă va permite să urcați în avion.

Dacă se întâmplă să călătoriți într-o zi de luni sau marți, poate fi foarte dificil în unele locuri să găsiți laboratoare care sunt deschise duminica. În prezent, o serie de țări insistă asupra carantinei pentru persoanele care vin din alte țări. Guvernele europene speră că astfel dei restricții pot fi în cele din urmă relaxate, dar acest lucru va depinde de ratele de infecție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI