Ce să faci răsadurilor de roşii în luna iunie. Aşa făceau bunicii noştri, de asta aveau o recoltă aşa bogată
Dacă ești un pasionat de grădinărit, cu cât te familiarizezi mai bine cu plantele și cu ceea ce au nevoie pentru a se dezvolta, cu atât mai satisfăcătoare și mai productivă va fi grădina ta. Mai jos am împărtășit elementele esențiale pentru a crește roșii uimitoare. O mare parte din aceste informații pot fi aplicate și la ardei și vinete, care fac parte, de asemenea, din aceeași familie. Citește mai departe și află ce să faci răsadurilor de roşii în luna iunie. Aşa făceau bunicii noştri, de asta aveau o recoltă aşa bogată.
Când și cum tai răsadurile de roşii
Când vine vorba de răsadurile de roșii, și mai ales dacă nu ești un specialist, apare inevitabil o întrebare, „Ar trebui să îndepărtez mugurii din răsadurile de roșii?” Specialiștii, în acest caz, spun că nu există cu adevărat un răspuns corect sau greșit la această întrebare, deoarece depinde de câțiva factori, cum ar fi tipul de răsaduri pe care le cultivi și modul în care le susții. Citește mai departe pentru a afla dacă ar trebui sau nu să tai răsadurile de roşii.
În primul rând, spun specialiștii, este important să reținem că o „sugativă de roșii” nu este un sugativă din punct de vedere botanic. Un drajon este un lăstar care crește de la baza unei plante. Este obișnuit ca arborii sau plantele altoite să producă drajoni. De obicei, drajonii sunt eliminați deoarece consumă energia plantei principale și nu produc flori sau fructe.
Pe de altă parte, mai există și aceletulpine secundare sau un lăstar lateral care va produce flori și fructe. Cu toate astea, există un anume procedeu care este făcut de specialiști, iar asta se face încă de pe vremea bunicilor noștri, procesul fiind cunoscut sub numele de copilire. Citește mai departe și află ce să faci răsadurilor de roşii în luna iunie.
Ce să faci răsadurilor de roşii în luna iunie
Când vine vorba de această perioadă din an, majoritatea răsadurilor de roșii vor avea și acele lăstare fără rod. Deși nu afectează în mod clar restul răsadurilor, sau a lăstarilor care au rod, specialiștii spun că este recomandată tăierea acestora, pe vremuri bătrânii făceau asta, fiind cunoscut procesul sub numele de copilirea roșiilor. Deși tradiția spune că este bine să faci asta în iunie, specialiștii explică faptul că nu există un moment prestabilit pentru a începe tăierea.
Trebuie doar să fiți cu ochii pe plante. Odată ce începeți să vedeți flori care formează o deschidere, este timpul să scoateți foarfecele de tăiat. Acest lucru se întâmplă de obicei la mijlocul lunii iunie sau la mijlocul lunii iulie, în funcție de locul în care locuiți. Aceeași specialiști mai atrat atenția că efectuarea tipului corect de tăiere la momentul potrivit, și pe plantele potrivite, îți poate crește considerabil recolta și poate menține plantele mai sănătoase decât ar putea fi altfel.
Aşa făceau bunicii noştri pe vremuri
Cum spuneam ceva mai devreme, copilirea roșiilor se poate face la mijlocul lunii iunie sau la mijlocul lunii iulie, iar procesul în sine constă în tăierea lăstarilor lateriali din răsadurile de roșii, care nu au rod, dar doar atunci când aceștia au între 5 și 10 cm. Același proces se face și atunci când vrem să curățăm vița-de-vie, la lăstarii fără rod, dar în acest caz, majoritatea lăstarilor, spun experții, trebuie legați pentru a avea o plantă mult mai aerisită.
Vezi și: Cum poți îngroșa tulpinile la răsadurile de roșii. Tratamentul care dă roade mereu
Concluzie
Așa cum spuneam, dacă ești un pasionat amator de grădinărit, acum știi ce să faci răsadurilor de roşii în luna iunie pentru a avea culturi de roșii bogate. Nu-ți rămâne de făcut altceva decât să te apuci de treabă.