Dacă data trecută am discutat despre distanța la care trebuie plantate roșiile în grădină și cu ce substanțe trebuie stropite înainte de fertilizare, în articolul de mai jos vei descoperi ce soluție trebuie să presari pest tomatele care deja au înflorit. Punem pariu că nu știai despre asta.
Nu este de mirare că roșiile de grădină sunt favorite românilor, deoarece nimic nu este mai gustos și răcoritor decât să savurezi o tomată zdravănă, suculentă și dulce, în miez de vară.
Roșiile sunt sănătoase, parfumate și conțin foarte puține calorii, motiv pentru care experții le sădesc în fiecare an, cu mare grijă.
Pentru ca legumele tale să se dezvolte armonios și să aibă un gust aparte, experții în agricultură îți oferă câteva sfaturi pe care nu ai cum să le ratezi.
Puțină lume știe ce soluție trebuie să presare peste roșiile care deja au înflorit. Potrivit specialiștilor în domeniu, poți obține remedii naturale, preparate chiar la tine în bucătărie, fără să fie nevoie să cumperi soluțiile pline de chimicale din comerț.
Acestea fiind spuse, grădinarii preferă îngrășămintele naturale, preparate din ingrediente pe care le găsești în frigider sau cămară.
Un prim truc genial este să faci o influzie de coji de ceapă. Tot ce trebuie să faci este să iei o cratiță în care să torni 500 ml de apă clocotită peste 50 de grame de coji de ceapă.
Lași totul la infuzat timp de 2 su 3 zile, apoi filtrezi soluția și o diluezi cu apă într-un raport de 1:5, adică la 100 ml vei adăuga o jumătate de litru de apă. Soluția rezultată se folosește pentru a fertiliza roșiile de două ori pe lună.
Citește și Amestecul care trebuie turnat peste roșiile din grădină. Recolta va fi mai bogată așa
Cea mai populară soluție folosită de către experți este fertilizarea cu iod, ce are rolul de a accelera coacerea fructelor și previne apariția manei.
Pentru a prepara acest tratament, tot ce trebuie să faci este să dizolvi 4 picături de soluție alcoolică de iod în 10 litri de apă. Vei turna câte 2 litri de lichid la fiecare plantă de roșie.
Un alt truc eficient este să fertilizezi tomatele cu cenușă. Va trebui să dizolvi o cană de cenușă în 10 litri de apă, iar cu acest amestec vei uda roșiile. Poți aplica cenușă și la baza plantelor, peste care vei turna apă.
O altă rețetă de fertilizant natural presupune să amesteci 2 linguri de zahăr și un plic de drojdie uscată. Le vei dizolva în puțină apă caldă, apoi le vei turna în 10 litri de apă. Se pune o jumătate de litru de amestec la fiecare plantă.
Citește și Amestecul puternic cu care să uzi ceapa înainte de fertilizare. Așa vei avea cea mai bogată recoltă