Ce să faci pentru ca florile roșiilor să nu mai cadă. Așa vei avea o recoltă bogată

Ce să faci pentru ca florile roșiilor să nu mai cadă. Așa vei avea o recoltă bogată
Ce poți face ca florile roșiilor să nu mai cadă?

Majoritatea românilor care stau la curte preferă să cultive roșii. Acestea sunt des consumate în salate, dar și preferate de gospodine pentru preparatele care urmează să fie puse în cămară pentru sezonul rece. Ce trebuie să știi despre ele și ce poți face dacă florile lor cad? Respectă sfaturile de mai sus și cu siguranță o să observi diferențele. În scurt timp vei avea o recoltă bogată de care te vei bucura.

Truc pentru recolta de roșii: ce facă ca florile să nu mai cadă?

Un secret știut de cei mai gospodari este păstrarea florilor pe cât posibil. Roșiile sunt adorate de români, iar mulți dintre cei care stau la casă preferă să le cultive.

Unii le consumă în salate sau ca garnitură ori fac bulion sau zacuscă pentru sezonul rece din ele. Indiferent de cum ai alege să le mănânci, trebuie să ajungi să poți să te bucuri de acestea în cea mai bună formă a lor. Trebuie să știi mai întâi motivele pentru care florile cad.

Scăderi de temperatură: dacă temperatura scade sub 10 grade Celsius, atunci plantei o să îi cadă florile. Trebuie să rezolvi fluctuațiile de temperatură din solarul tău. Mai exact, acesta trebuie închis bine în special pe timpul nopții.

Umiditate: o ventilație corespunzătoare este foarte importantă în sera ta. Dacă tot spațiul nu este aerisit potrivit, se va face condens în interior, lucru care va duce la apariția celor mai mari boli pentru roșii.

La ce trebuie să ai grijă?

Lipsa soarelui: două din trei flori nu înfloresc dacă nu au suficientă lumină, mai cu seamă în perioada activă a lor. Lumina solară este foarte importantă în orele dimineții, când plantele au nevoie să își revină după temperaturile scăzute din timpul nopții.

Plantatul prea aproape: lumina nu va putea pătrunde printre ele dacă plantezi prea aproape roșiile. Partea de jos a roșiilor trebuie îngrijită pentru că altfel nu va avea roade. Poți să tai de la jumătate frunzele de jos pentru a face mai multă lumină între ele.

Hrana: substanțele nutritive din pământ se termină dacă plantezi numai roșii în același loc. Este foarte important ca gospodarii să fertilizeze solul cu azot sau bălegar. De asemenea, este util să le uzi atât cât au nevoie. Verifică solul și ai grijă ca el să nu rămână uscat sau să nu fie mult prea umed pentru că nu te vei mai putea bucura de roșii așa cum îți dorești.