Ce să faci dacă ți se ridică numerele de la mașină în Grecia. Pașii pe care trebuie să îi urmezi

Ce să faci dacă ți se ridică numerele de la mașină în Grecia. Pașii pe care trebuie să îi urmezi
Tine cont de aceste sfaturi cand mergi in Grecia

Ce să faci dacă ți se ridică numerele de la mașină în Grecia. Una dintre cele mai căutate destinații de vacanță din lume este Grecia. Insulele sale sunt celebre la nivel global, atrăgând în fiecare an milioane de vizitatori de toate naționalitățile. Cu nenumăratele sale insule, oameni prietenoși, gastronomie vastă, istorie bogată, zone pitorești, frumuseți naturale și litoral impresionant, această mică țară mediteraneană are foarte multe de oferit. Cu toate acestea, concediile petrecute aici vin la pachet cu unele dezavantaje.

Ce să faci dacă ți se ridică numerele de la mașină în Grecia. Află toate detaliile

Fiind punctul de întâlnire între continentele Europa, Africa și Asia, Grecia este unul dintre cele mai vizitate locuri din zona mediteraneană și din lume. În ciuda dimensiunilor sale mici, destinația este foarte căutată datorită peisajelor sale naturale diverse, culturii sale bogate și oamenilor sufletiști. Dacă ajungi în stațiunea Thassos, de pildă, și se întâmplă să parchezi neregulamentar, poți avea surpriza ca poliția să-ți ridice numerele de la mașină și să îți dea amendă. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi.

Pași de urmat pentru a-ți recupera plăcuțele de înmatriculare

Grecia este cu adevărat încântătoare nu numai în lunile de vară, ci și în orice altă perioadă a anului. Atunci când îți organizezi vacanța, planifică-ți călătoria după propriul program și timpul liber, deoarece este o destinație pentru toate anotimpurile! Există întotdeauna o mulțime de locuri de văzut în afara sezonului de vârf din iulie și august. Mergi în Thassos, spre exemplu, pentru că ai ce face. Însă, mare atenție la unde parchezi. Riști că rămăi fără numerele de la mașină, dacă parchezi neregulamentar. În plus, iei și amendă.

Ce poți să faci în astfel de cazuri

Ei bine, trebuie să plătești amenda (poate fi și de 40 de euro). Plata o poți face și online sau la poștă. Indicat ar fi să optezi pentru plata online și să printezi dovada.

Plata se face pentru destinatar: Dimos Thassos
Banca: ETHNIKI TRAPEZA
Cont: GR8701103490000034954003926
Detalii plată:
Parking fine
număr mașină
număr amendă.

Trebuie să-ți apară ceva de genul la detalii:
Parking fine
CJ08GRD
NO 323200016682.

Documentele pe care trebuie să le ai cu tine în Grecia

Apoi printează dovada plății sau trimite-ți-o pe e-mail, ca să o ai la îndemână. Următorul pas este să mergi la poliția din Limenas (verifică adresa: https://goo.gl/maps/VKwHt2dmJpgUaduk8). La secție mergi cu amenda, dovada plății și cu buletinul. Pentru orice eventualitate, ia cu tine și talonul mașinii. Anunță polițistul de gardă că ai venit să ridici numerele de la mașină. Arată-i documentele (amenda, dovada și CI). Omul legii te va pune să completezi și o declarație pe proprie răspundere. După ce faci acești doi pași, ar trebui să-ți dea pe loc plăcuțele de înmatriculare.

Odată rezolvată problema, bucură-te de concediul cu familia sau prietenii în Grecia și fii atent unde parchezi data viitoare, pentru a nu rămâne fără numerele mașinii. Vacanța va fi ocazia perfectă de a experimenta viața locală și de a cunoaște o mulțime de aspecte interesante ale culturii grecești. Vei putea înțelege mai bine istoria bogată a acestei țări.