Este un preparat tradițional, ce nu lipsește de pe listele celor care pregătesc rafturile din cămară pentru lunile de iarnă, și care este și destul de simplu de făcut. Există însă o problemă cu care se confruntă chiar și cele mai iscusite gospodine. Află, din rândurile de mai jos, ce să faci dacă ai pus ai pus prea mult zahăr în dulceață.
Primele zile de toamnă dau startul pregătirilor pentru lunile de iarnă. An de an, în această perioadă, gospodinele din toate colțurile țării profită de ultimele serii de fructe și legume proaspete și fac preparate tradiționale, de pe liste nu lipsesc zacusca, bulionul, murăturile, gemul și dulceața.
Cea din urmă este, fără doar și poate, alegerea preferată a multor români, fiind savurată, în general, fie întinsă pe o felie de pâine prăjită, fie ca umplutură pentru celebrele clătite, un alt desert popular la noi în țară.
Cu toate că, la prima vedere, rețeta nu pare deloc complicată, chiar și cele mai experimentate gospodine pot da greș. Una dintre cele mai frecvente probleme este legată de consistența acestui preparat. Nu este însă motiv de îngrijorare, există un truc foarte simplu și rapid ce te scoate din încurcătură oricând.
Te-ar putea interesa și: Când se pune conservantul în dulceață și ce trebuie să faci imediat. Secretul ca să nu facă floare
Ce să faci dacă ai pus prea mult zahăr în dulceață și aceasta se zaharisește? Trucul este neașteptat de simplu. Se scoate capacul de la borcan, iar recipientul cu dulceață se pune apoi într-un vas cu apă.
„Pune câteva linguri cu apă și în borcan, apoi așteaptă ca apa din oală să fiarbă. Atenție, nu trebuie să scoți borcanul până când apa s-a răcit complet. Pune apoi dulceața într-un alt borcan curat”, scriu cei de la foodstory.ro.
Te-ar putea interesa și: De ce se zaharisește dulceața. Ingredientul care o strică, de fapt
Există în multe dintre bucătăriile românilor un alt aliat ce ne ajută să salvăm dulceața zaharisită. Pune borcanul fără capac în acest aparat timp de șapte minute. Nu este însă o rezolvare permanentă, consistența obținută va rezista puțin timp.
Pentru a evita această problemă, multe gospodine adaugă zeama de o jumătate de lămâie în compoziția de dulceață, chiar înainte de a fi luată de pe foc. Acest ingredient este, de fapt, un conservant natural eficient.