Cultivarea viței de vie vine la pachet cu multe avantaje. Dacă o ai în curtea ta, poți să folosești strugurii să produci suc sau poți folosi frunzele pentru a găti diverse feluri de mâncare. Poți utiliza, de asemenea, fructele pentru a face propriul tău vin. Cum trebuie să acționezi pentru a avea recoltă bogată.
Cultivarea viței de vie poate fi o investiție pe termen lung, mai ales că durează mai mult timp, după plantare, până când te poți bucura de fructe. Dar odată ce intră în producție, poți fi sigur că vei avea recoltă de struguri pentru o perioadă lungă, chiar zeci de ani.
Pentru a te bucura de o recoltă bogată, este necesar să acorzi viței de vie suficientă atenție. Strugurii au nevoie de o locație caldă, însoriță, de sol fertil și bine drenat, bogat în materie organică, pentru a se dezvolta foarte bine și sănătos.
Cei mai experimentați grădinari recomandă ca locul în care cultivi strugurii să se bucure și de o bună circulație a aerului. În caz contrar, vița de vie ar putea fi afectată mai rapid de boli serioase. Strugurii pot fi afectați de o gamă largă de afecțiuni, putregaiul negru și cenușiu fiind printre cele mai comune.
Pentru a nu risca deteriorarea culturii sau reducerea numărului de fructe produs de vița de vie la finalul verii, este bine să îngrijești cu atenție vița de vie și pe perioada sezonului cald. Cei mai experimentați grădinari au explicat ce trebuie să faci cu vița de vie la începutul lui august.
Dacă vrei ca vița de vie să producă o recoltă bogată de struguri în anul curent, este necesar să aplici tratamente în mod preventiv. Prima serie de tratamente se aplică de pe data de 25 iulie până pe data de 5 august și vizează faza de compactare a ciorchinilor, adică atunci când boabele încep să se atingă.
Iată ce produse să aplici, în funcție de ce boală vrei să previi:
Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci struguri, zilnic. Afecțiunile grave pe care le țin la distanță
În perioada 5 august-20 august, trebuie să aplici următoarele insecticide: