Multe gospodine, chiar și cele cu experiență, se confruntă uneori cu faptul că la prăjit uleiul face o spumă în tigaie, în momentul în care prepară de mâncare. Haide să vedem, în rândurile de mai jos, ce ar trebui să faci în acest caz. Secretul este bine păstrat.
Cu siguranță ai observat și tu că în momentul în care gătești cu ulei, în tigaie se formează o spumă albă. Deși acesta nu ar trebui să aibă o astfel de reacție în timpul gătitului, ea este posibilă din următoarele motive:
Așadar, este, se pare, un fenomen obișnuit din cauza procesului de scurgere a apei, în special atunci când se gătește carne sau alimente pane.
Nu toate produsele pe care le putem găsi la vânzare îndeplinesc standarde înalte de calitate. Dacă uleiul este prea ieftin, atunci în majoritatea cazurilor nu vei fi mulțumit de calitatea acestuia.
Un astfel de produs poate conține apă, ceea ce face costul final al uleiului mai ieftin. Cu toate acestea, prezența lichidului în compoziție duce la apariția spumei în timpul procesului de prăjire.
Deși spuma nu afectează mâncarea, creează o impresie proastă la servire. Prin urmare, gospodinele iscusite au pentru tine un sfat cu privire la ceea ce ar trebui să faci în acest caz.
Citește și: Cel mai bun ulei pentru prăjit în tigaie. Sigur nu îl folosești atât de des
Dacă dorești să eviți formarea spumei la prăjit, există metode casnice care vor optimiza utilizarea acestuia.