Ce să faci ca ouăle să nu se spargă când le fierbi. Secretul pe care trebuie să-l afli

de: Năstase Mirabela
22 04. 2022

Cum trebuie să procedezi ca ouăle să nu se spargă când le fierbi. Secretul pe care trebuie să îl afli. Până la sărbătoarea de Paști mai este puțin, astfel că pregătirile sunt în toi. De la masa tradițională de Paști nu lipsesc ouăle de Paște vopsite, însă atunci când te apuci de operațiunea vopsitului ouălor trebuie să știi cum să le fierbi corect pentru a nu le sparge.

Ce să faci ca ouăle să nu se spargă când le fierbi

Tradiția de Paști spune că ouăle de Paști se vopsesc în Joia Mare, însă cei care nu au avut timp în această zi o mai pot face și în Sâmbăta Mare. Pentru ca ouăle roșii să iasă perfect, ei un secret este că acestea nu trebuie să se spargă în timpul fierberii. Iar prima regulă pentru ca acest lucru să nu se întâmple este ca ouăle să nu fie reci, de la frigider.

Prin urmare, ouăle trebuie scoase cu o seară înainte, dacă vrei să le vopsești dimineața sau cu câteva ore înainte de a le fierbe, ca să se încălzească la temperatura camerei.

O altă greșeală care trebuie evitată pentru ca ouăle să nu se crape în timpul fierberii este aceea de pune apa la fiert și atunci când ea dă în clocot se adaugă și ouăle. Ei bine, asta ar trebui evitat, pentru că, în acest fel, multe ouă se sparg de la șocul de temperatură. Astfel, ouăle trebuie așezate în oala în care urmează să fie fierte, se acoperă cu apă, apoi se pun pe foc. Așa, ouăle se vor încălzi treptat, odată cu apa, și nu se vor mai crăpa.

Dacă vrei ca ouăle fierte să iasă tari, atunci trebuie să le mai fierbi încă zece minute din momentul în care apa clocotește. Nu fierbe ouăle mai mult, întrucât pe lângă faptul că gălbenușul se înverzi, ouăle fierte în exces se vor crăpa.

Vinerea Mare semnificație

Azi ne aflăm în Vinerea Mare, o zi de doliu pentru creștinătate. În această zi a fost răstignit Iisus Hristos și este o zi de post negru. Potrivit credinței creștine, în Vinerea Mare Iisus a fost răstignit pe cruce și a murit pentru salvarea oamenilor de păcate. Azi, la Biserică se ține slujba numită Ceasurile împărătești și Vecernia, unde se face scoaterea Epitafului în mijlocul bisericii pentru închinare. De asemenea, acestei zile i se mai spune Vinerea Seacă deoarece oamenii țin post negru în această zi.