12 iul. 2020 | 18:59

Ce să bei vara pe caniculă. Cele mai bune lichide vara

Știri generale
Ce să bei vara pe caniculă. Cele mai bune lichide vara
Ce să bei vara pe caniculă. Cele mai bune lichide vara

Pe vreme caniculară, medicii spun ca ar trebui să bem 1,5-2 litri de lichide pe zi, fără a aștepta să ni se facă sete. Problema este ce lichide sunt benefice organismului uman, pe caniculă, și care lichide ne pot face mai mult rău decât bine.

Ce trebuie să bei vara pe caniculă. Cele mai bune băuturi vara

Specialiștii ne recomandă să bem apă pe timp de caniculă, pentru că doar apa ține de sete, fie că este plată, minerală, de izvor, îmbuteliată ori sub altă formă. Apa minerală ne înviorează, ne fortifică organismul și ne reechilibreaza mineralele și vitaminele pierdute. Corpul uman, prin transpirație pierde apă și săruri minerale, de aceea este bine sî se consume apa minerală.

În orice caz, pe vreme caniculară nu se face abuz de apă rece, întrucît te poți alege cu o răceală zdravană. Este ideal să se combine apa rece cu apă la temperatura ambientală, astfel încât să se obțină un lichid la o temperatură acceptabilă pentru organism.

Ce să bei vara pe caniculă. Cele mai bune lichide vara

Ce să bei vara pe caniculă. Cele mai bune lichide vara

Alcoolul, interzis a se consuma pe timp de caniculă

Medicii recomanda ca în perioada de caniculă să nu se consume alcool, nici măcar bere sau vin. Alcoolul favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de luptă a organismului împotriva caldurii. “Nu consumati alcool, inclusiv bere, va deshidrateaza si va transforma intr-o potentiala victima a caniculei”, sustine dr. Tudor Ciuhodaru, seful Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului “Sf. Ioan” din Iasi.

Alții nu sunt de aceiași părere. “Trecand peste efectul racoritor pe care il are, nu trebuie sa uitam nici faptul ca berea ajuta la rehidratarea organismului dupa efort fizic si datorita compozitiei sale: adica o proportie de 93% din apa si 7% substante nutritive. Trebuie precizat insa faptul ca efectele benefice ale berii sunt valabile doar in conditiile in care aceasta este consumata cu moderatie de catre adulti responsabili cu o dieta echilibrata”, a afirmat dr. Corina Zugravu, presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Ceaiurile calde sunt răcoritoare pe timp de vară

Ministerul Sănătății informează că trebuiesc evitate băuturile cu conținut ridicat de cofeină: cafea, ceai, cola sau alte sucuri răcoritoare carbogazoase, deoarece acestea sunt diuretice. În schimb, pe căldură sunt recomandate ceaiurile, chiar călduțe.

Ceaiurile calde ajută la o mai bună termoreglare a organismului. Este indicat ceaiul de menta, chiar si doua, trei pe zi daca e foarte cald, este racoritor. Sunt benefice și ceaiurile de soc, mușetel, urzici, tot calde, în care se adaugă cîteva picaturi de zeama de lămâie și un vîrf de linguriță de miere.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Capital.ro
Calendar ortodox pentru mai 2024. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro