Ce să adaugi în oala cu cartofi pentru a fierbe de două ori mai repede. E trucul bucătarilor din întreaga lume

Ce să adaugi în oala cu cartofi pentru a fierbe de două ori mai repede. E trucul bucătarilor din întreaga lume
Trucul bucătarilor experimentați. Ce să adaugi în oala cu cartofi pentru a fierbe de două ori mai repede decât de obicei.

Numai când auzi cum sfârâie apa din oala cu cartofi, îți lasă gura apă. Din tuberculi poți să prepari tot felul de mâncăruri, cu și fără carne, cu și fără sosuri, în funcție de preferințele fiecărei gospodine în parte. Ce să adaugi în oala cu cartofi pentru a fierbe de două ori mai repede. Așa vei economisi timp în bucătărie.

Ce să adaugi în oala cu cartofi pentru a fierbe de două ori mai repede

Cartofii sunt foarte versatili. Atât timp cât alegi tipul potrivit de tuberculi pentru felul de mâncare pe care îți dorești să îl gătești, te poți juca cu ingredientele în așa fel încât să obții rezultatul dorit. Așa se întâmplă și în cazul bucătarilor cu experiență în domeniul culinar. Trucurile pe care le descoperă vin în urma încercărilor de a manipula diverse produse.

Bucătarii au descoperit care este secretul pe care trebuie să-l pui în aplicare pentru ca tuberculii să fiarbă de două ori mai repede în apa din oală. Tot ce trebuie să faci este să introduci în lichidul cu pricina un ingredient simplu. Cel mai probabil, îl ai deja în bucătăria ta.

Pentru ca tuberculii să fiarbă mai repede, bucătarii cu experiență recomandă adăugarea în apă a unei bucăți de unt. Vei observa în scurt timp că, la suprafața apei, se va forma o peliculă. Aceasta va „forța” cartofii să fiarbă de cel puțin două ori mai repede decât de obicei. Poți să înlocuiești untul cu ulei de măsline, dacă îți place.

În rândurile de mai jos, îți vom explica, pas cu pas, cum să gătești piure de cartofi exact ca la mama acasă. Dacă vei respecta indicațiile de mai jos, mâncarea va ieși, fără doar și poate, foarte gustoasă!

Rețete simple de piure gustos ca la mama acasă

Ingrediente I:

  • 500 kg cartofi;
  • 100 ml lapte;
  • 100 g smântână;
  • 1 lingură cu unt;
  • 2 gălbenușuri;
  • nucșoară;
  • sare;
  • zahăr.

Mod de preparare I:

  1. Se curăță, se spală și se taie cartofii în cuburi.
  2. Se pun cartofii la fiert în apă deja clocotită.
  3. Se adaugă în apa fierbinte o lingură de unt.
  4. Se fierb cartofii pentru 15 minute, cu capacul pus de oală.
  5. Se scurg cartofii și se sfărâmă cu un instrument de bucătărie ușor de manevrat.
  6. Se adaugă laptele fierbinte, smântâna și gălbenușurile.
  7. Se potrivește de gust cu o linguruță de sare, zahăr (de preferat, pudră) și nucșoară.

Ingrediente II:

  • 200 g cartofi fierți;
  • 3 linguri cu ulei de măsline;
  • 1 gălbenuș;
  • 100 g smântână;
  • 7 căței de usturoi pisați;
  • oțet;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare II:

  1. Se curăță, se spală și se taie cartofii în cuburi.
  2. Se pun cartofii la fiert în apă deja clocotită.
  3. Se adaugă uleiul de măsline și se lasă tuberculii la fiert pentru 15 minute.
  4. Se scurg cartofii de apă și se sfărâmă cu ajutorul unui instrument de bucătărie.
  5. Se adaugă smântâna și gălbenușul și se mixează foarte bine compoziția.
  6. Se adaugă usturoiul pisat, lingurița cu oțet, sarea și piperul și se amestecă până la încorporarea tuturor ingredientelor.

Citește și: Ingredientul pe care trebuie sa îl pui obligatoriu în apa în care fierbi cartofii. E un truc formidabil

Piureul de cartofi se servește cât timp este foarte cald. Se mănâncă alături de friptură, sosuri sau alte garnituri ușoare.

Urmăriți Playtech.ro și pe