Gospodinele bagă varza la murat cu cel puțin o lună înainte de Crăciun, pentru a ieși crocantă și fragedă. Se știe că varza murată este ingredientul principal al sarmalelor, nelipsite de pe mesele românilor de sărbători. Cu toate acestea, varza se acrește la un moment dat, așa că astăzi vă arătăm un truc util prin care puteți impiedica acest proces.
Varza murată este fără îndoială vedeta sezonului rece și este mereu prezentă în această perioadă a anului, atunci când gospodinele pregătesc cele mai delicioase preparate. Însă, după sărbătorile de iarnă, varza începe să se acrească tot mai mult, lucru deloc plăcut pentru unele gospodine. În materialul următor vă arătăm ce trebuie pus în butoi după ce varza este murată deja.
Cel mai indicat este să adăugați o bucată de lemn de mesteacăn, dar și câteva crenguțe de viță de vie sau butuci de lemn. În acest mod, varza va rămâne fragedă, gustoasă și nu se va mai acri.
Citește și: Ce beneficii ai dacă mănânci murături iarna. Un nutriționist dezvăluie secretele