Gospodinele vor vopsi ouăle de Paște joi, astfel că le vom da câteva ponturi la timp, pentru ca ouăle să iasă așa cum trebuie. Experții în bucătărie au spus ce să adaugi în apa în care fierbi ouăle pentru a nu se sparge. Aşa ies perfecte pentru masa de Paşte.
Multe dintre gospodine întâmpină probleme când vine timpul vopsitului ouălor de Paște. De cele mai multe ori acestea se sparg în timp ce sunt fierte.
Sparte fiind nu mai au acel aspect frumos după înroșire, astfel că vedetele mesei de Paște nu sunt așa cum ar trebui.
În Joia Mare, potrivit tradiţiei, vopsim ouăle de Paşte. Mulți cred această operație este una simplă, însă nu este deloc așa.
Dacă nu sunt respectate câteva reguli atunci când le fierbi şi când pregăteşti vopselurile, s-ar putea să nu-ţi iasă totul ca la carte.
Mai întâi, oala trebuie aleasă în funcţie de numărul ouălor pe care vrei să le fierbi, adică mai mică sau mai mare. Acestea se aşază în aşa fel încât să acopere în întregime fundul vasului.
Astfel, când apa va începe să fiarbă, nu vor avea spaţiu să se mişte şi să se ciocnească între ele. Asta cauzează spargerile celor mai multe dintre ouă.
De asemenea, pentru ca ouăle să nu se crape în timpul fierberii, ele trebuie aduse la temperatura camerei şi abia apoi puse la fiert în apă rece.
Trucul pe care vi-l dezvăluim azi și care vă va păstra ouăle așa cum le-ați pus la fiert și pe care îl folosesc multe gospodine este acela de a se pune în apa în care fierb ouăle o linguriţă de oţet sau una de sare.
Oţetul şi sarea au rolul de a întări coaja ouălor, astfel că acestea nu vor mai crăpa la fiert.
Pentru un rezultat final deosebit, înainte de a le pune la fiert, ouăle trebuie să fie degresate spălându-se cu apă şi săpun sau apă şi detergent de vase.
Numai așa se va îndepărta orice urmă de grăsime, iar vopseaua va prinde așa cum trebuie. Nu în ultimul rând, timpul de fierbere al ouălor este între 8 şi 12 minute, în funcţie de mărimea lor.