Ce s-a putut întâmpla cu inventatorul vaccinului anti-covid-19 Pfizer. Era de așteptat una ca asta

Ce s-a putut întâmpla cu inventatorul vaccinului anti-covid-19 Pfizer. Era de așteptat una ca asta
Ugur Sahin, inventatorul vaccinului Pfizer

S-a aflat ce s-a întâmplat cu inventatorul vaccinului anti-covid-19 Pfizer. Toată lumea se aștepta la una ca asta. Acțiunile companiei sale au crescut cu cîteva procente în ultima săptămână.

Ugur Sahin, inventatorul vaccinului anti-COVID Pfizer, printre primii 500 de miliardari de pe glob

Inventatorul vaccinului anti-covid-19 Pfizer, Ugur Sahin, fondatorul, alături de soția sa, Oezlem Tuereci, al companiei BioNTech, care a inventat vaccinul Pfizer-BioNTech, se află acum printre cei mai bogaţi 500 de oameni din lume. Averea acestuia a ajuns la 5,1 miliade de dolari.

Acţiunile companiei au crescut cu câteva procente doar în ultima săptămână, după ce Marea Britanie a dat verde la folosirea vaccinului creat de el împreună cu Pfizer.

Acțiunile BioNTech, crestere de 250%

Astfel, preţul acţiunilor BioNTech a crescut cu 8% în doar o săptămână şi cu 250% în ultimul an. În plus, Ugur Sahin, fondatorul companiei BioNTech, a urcat pe locul 493 în topul celor mai bogați oameni din lume, averea sa netă fiind estimată la 5,1 miliarde de dolari, după cum informează Bloomberg Billionaires Index.

Ugur Sagin este descris de apropiați ca un om extrem de modest, neavând arfe de miliaradar sau de vedetă.

Ugur Sagin, un om foarte modest. Cu ce se deplasează

În ciuda realizărilor sale, nu s-a schimbat deloc, este incredibil de modest și plăcut”, a declarat Matthias Kromayer, membru în board-ul firmei de capital MIG AG, care a finanțat BioNTech de la începuturile sale, din anul 2008.

Matthias Kromayer a mai spus că Ugur Sagin merge la ședințele de business în blugi, cărând mereu după el rucsacul și casca de biciclist.

Studiile pentru tratarea cancerului, baza dezvoltării vaccinului anti-COVID

De asemenea, compania germană era axată pe lupta împotriva cancerului, însă Ugur Sagin şi soţia sa, Oezlem Tuereci, care este directorul medical al BioNTech, s-au concentrat pe coronavirus, după ce au înțeles că metoda dezvoltată de ei în tratarea cancerului, folosirea tehnologiei mesager ARN, poate fi utilizată și la un vaccin împotriva virusului din China.

Lumea medicală are multe întrebări legate de noile vaccinuri scoase pentru coronavirus. Dr. Paul Offit, directorul Centrului de Educaţie pentru vaccinuri de la Spitalul de Copii din Philadelphia şi membru al comitetului consultativ al FDA pentru vaccinuri, a declarat că există încă multe întrebări care nu au răspuns.

Lumea medicală, îndoită de noile vaccinuri anti-COVID

Avem un milion de întrebări pentru a ne asigura că înţelegem exact care sunt problemele de siguranţă şi care sunt problemele de eficacitate. Este eficient la persoanele peste 65 de ani?

Este la fel de eficient  la grupurile rasiale, grupurile etnice? Este eficient la persoanele care au diverse afecţiuni medicale?. Întrebarea este: aş da acest vaccin mie sau propriei mele familii? Şi dacă răspunsul la această întrebare este „Nu sunt sigur”, atunci nu vom merge mai departe” a adăugat Paul Offit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI