Ce se întâmplă acum cu vaccinul Pfizer. Americanii au luat decizia de ultimă oră

Ce se întâmplă acum cu vaccinul Pfizer. Americanii au luat decizia de ultimă oră
Detalii despre vaccinul Pfizer. Ce spun autoritățile americane?

Detalii noi despre vaccinul Pfizer. Ce decizie de ultimă oră au luat autoritățile americane? Ce se întâmplă cu compania care trebuie să transporte vaccinul realizat deja? Companii aeriene de marfă și pasageri se pregătesc deja.

Noi detalii despre vaccinul Pfizer

Compania aeriană Uniter Ailines a început să efectueze zboruri pentru a transporta vaccinul în locurile-cheie. După ce aprobarea a fost făcută rapid, acum lucrurile vor merge la foc intens și distribuția va fi făcută imediat, conform publicației Wall Street Journal, citată de Fox News. Primele zboruri au fost deja făcute, cu sprijinul Administrației federale a aviației din Statele Unite ale Americii pe ruta Chicago – Bruxelles, potrivit sursei citate.

Acesta este un pas foarte important pentru evoluția stării de la nivel internațional, după ce va obține aprobarea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a SUA, dar și a Agenției Europene a Medicamentului (EMA), pentru distribuția în UE. Termenul estimat la momentul acesta este a doua jumătate a lunii decembrie, precum arată declarațiile președintei Comisiei Europene. În așteptarea aprobării, Pfizer a extins capacitatea de stocare la anumite depozite de distribuire din Pleasant Prairie (statul american Wisconsin) şi Karlsruhe (Germania).

Cum este transportul?
Vaccinul anti-COVID-19 este transportat în valize speciale care îl ajută să se păstreze la minus 75 de grade, acesta fiind unul din motivele pentru care distribuția lui e o mare provocare. De asemenea, în timpul acesta alte companii aeriene de marfă și pasageri au început să-și pregătească avioanele pentru transporturi.

„Nu am auzit niciodată o asemenea absurditate despre vaccinuri”

”Nu este absolut nici o nevoie de vaccinuri pentru a pune capăt pandemiei. Nu am auzit niciodată o asemenea absurditate despre vaccinuri. Nu vaccinezi oameni a căror viață nu este în pericol din cauza unei boli. De asemenea, nici nu plănuiești să vaccinezi milioane de persoane perfect sănătoase cu un vaccin care nu a fost testat în mod extins pe subiecți umani. Una sau mai multe dintre aceste endemii, gripe comune care au produs coronaviruși în trecut, au o imunitate (celule T) durabilă și robustă, nu doar la acești viruși, dar și la virușii cu grad mare de rudenie. SARS-CoV-2 este unul dintre acești viruși strâns înrudiți. 100% din populație este susceptibilă să ia virusul și că nu există nici un fel de imunitate preexistentă”
Dr. Micheal Yeadon, un fost președinte al companiei Pfizer

Doctorul mai crede că ”a nu lua în considerare o asemenea inter-reacție… demonstrează lipsa de înțelegere necesară pentru a construi un model suficient de fiabil pentru a fi utilizat”.