Ce s-a întâmplat la protestul anti-restricții din București. S-a terminat la 4 dimineața, iar jandarmii au intervenit

Ce s-a întâmplat la protestul anti-restricții din București. S-a terminat la 4 dimineața, iar jandarmii au intervenit
Firul întâmplărilor de la protestul anti-restricții din București / Foto: mediafax

Noile restricții au fost publicate în Monitorul oficial duminică și au intrat în vigoare în aceeași zi, de la ora 00. Câteva sute de manifestanți s-au adunat în seara răspântiei pentru a-și exprima împotrivirea față de hotărârea autorităților. Au avut loc proteste în București, Brăila, Galați, Timișoara, Constanța și alte orașe din țară. Prefectul Capitalei: Peste 30 de amenzi după evenimentul de noapte față de purtarea măștii și noile restricții.

Protestul anti-restricții din București s-a terminat la 4. Jandarmii au intervenit

Sute de oameni au protestat în Capitală, în noaptea de duminică spre luni, față de noile restricții impuse pentru limitarea răspândirii noului virus. Protestul s-a terminat în jurul orei 4:00. Oamenii au scandat ”Jos masca”, ”Jos restricțiile”. Protestatarii din București au pornit în marș, în jurul orei 1:40, spre Piața Victoriei. Polițiștii au închis intrarea înspre Guvern pe Iancu de Hunedoara la ora 2:00.

Traficul a fost deviat în zonă din cauza manifestației. Mai multe efective de poliției au fost concentrate în prajma guvernului, în fața căruia mii de oameni protestau. La ora 2:14 lua amploare și protestul din Pitești, unde sute de oameni s-au adunat în centrul orașului, nemulțumiți de asemenea de măsurile impuse de autorități. La 03:20, protestatarii din București au plecat din nou de la Universitate, pe bulevardul Magheru.

După ce au ajuns în Piața Victoriei, în jurul orei 04:10, o parte dintre protestatarii din București au început să se îndrepte spre case. În Timișoara, oamenii încă scandau la ora 04:25. Cetățenii au mers în fața casei primarului Dominic Fritz și au strigat ”Demisia”.

Jandarmii au dat 35 de amenzi 

„Au fost aplicate sancțiuni de către jandarmerie. Jandarmeria a păstrat calmul și ordinea, însă au fost aplicate și sancțiuni, în primul rând organizatorilor”, a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica.

„Și unii dintre participanți au fost amendați. Înțeleg că au fost aplicate în jur de 30 sancțiuni în total”, a completat acesta.

Jandarmii au informat că au dat 35 de amenzi și că urmăresc imaginile filmate în cursul nopții trecute pentru a identifica și alți protestatari.