Diana Șoșoacă, prezentă la protestul împotriva restricțiilor impuse de autorități: „Cum să nu fiu aici? Bucureștiul s-a trezit”

Diana Șoșoacă, prezentă la protestul împotriva restricțiilor impuse de autorități:
Diana Șoșoacă, prezentă la protestul din Piața Victoriei

Noile proteste împotriva restricțiilor impuse de autorități au scos în stradă mii de români care s-au decis să se lupte pentru libertatea lor. Astfel, cele mai mari orașe din țară au găzduit protestele izbucnite spontan, în timp ce oamenii legii au încercat să țină pasul cu manifestanții. Printre cei prezenți s-a remarcat și fosta senatoare AUR, Diana Șoșoacă, care le-a transmis un mesaj de conștientizare tuturor.

Proteste de amploare în toată România

În contextul în care România se află în plin val al pandemiei, autoritățile impugn restricții noi, iar cetățenii le contestă paralizând circulația celor mai mari orașe din țară. Mii de români au obosit să mai accepte condițiile autorităților, astfel că în noaptea de duminică spre luni au ieșit în stradă pentru a protesta.
Manifestațiile au avut loc în orașe precum București, Arad, Constanța, Timișoara, Brăila, Galați, Cluj, dar și alte localități.

Oamenii au scandat și au scris pe pancarte diferite mesaje de amenințare și revoltă, destinatarii fiind Raed Arafat, Guvernul, dar și alți politicieni sa instituții: “Jos Guvernul!”, “Toate partidele, aceeași mizerie!”, “Libertate!”, “Jos cu starea de alertă!”, “Criminalii!”, „Libertate!”, „Demisia!”, „România, trezește-te!”, „Arafat, du-te acasă că de tine nu ne pasă”, au fost doar câteva dintre mesajele auzite în mulțimile adunate în toată țara.

În semn de protest, mai mulți manifestanți au ars măștile de protecție, iar cetățenii din Constanța au pătruns chiar în interiorul Catedralei Arhiepiscopale pentru a se ascunde de polițiști.

Nelipsită de la proteste a fost și avocata Diana Șoșoacă, care și-a arătat mulțumirea și aprecierea față de cetățenii care au ieșit pentru a-și apăra drepturile.

„Cum să nu fiu aici? Bucureştiul s-a trezit, Bucureştiul este în stradă, i-a luat cam mult, dar a ieşit. Doamne ajută! Ce plăcut e aerul fără mască”, a afirmat aceasta într-o transmisiune live.

George Simion cheamă românii la proteste

Liderul partidului AUR a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook în care îi anunță pe cetățeni cu privire la protestul care se va desfășura astăzi în toată țara la ora 17:00. Acesta îi îndeamnă pe toți cei care îl susțin să participe, reușind împreună să recupereze libertatea pe care cei care ne conduc ne-au luat-o și totodată, de a reuși să intervină împotriva restricțiilor aberante care ni se impun.

„Nu știu dacă vouă v-a ajuns cuțitul la os, dar nouă da. Nu ne-ați votat pentru a sta în băncile din Parlament impasibili la restricțiile pe care ni le impun politrucii în frunte cu Klaus Iohannis. Ce se întâmplă în zilele astea în România este inadmisibil și de asta trebuie, e de datoria noastră, să ieșim în stradă.

Mâine la ora 17:00 nu mai stăm în casă, nu mai e timpul să stăm în case. E timpul să ieșim în stradă pentru drepturile noastre, pentru libertatea noastre, pentru că aceste restricții sunt de-a dreptul aberante”, a transmis liderul AUR într-un live pe Facebook.