13 dec. 2023 | 10:22

Ce s-a întâmplat la înmormântarea celor două fete din Lupeni care s-au sinucis. Gestul emoţionant făcut de colegii uneia dintre ele

News
Ce s-a întâmplat la înmormântarea celor două fete din Lupeni care s-au sinucis. Gestul emoţionant făcut de colegii uneia dintre ele
Ce s-a întâmplat la înmormântarea celor două fete din Lupeni care s-au sinucis. Gestul emoţionant făcut de colegii uneia dintre ele

O tragedie a zguduit toată România sâmbătă, când două tinere de 15 ani și-au pus capăt zilelor. Cele două erau prietene de mici și au decis să plece împreună din această lume. Au fost înmormântate luni, 12 decembrie, iar la evenimentul trist au avut loc scene emoționante. Ce au făcut colegii uneia dintre eleve.

Cine sunt fetele din Lupeni care s-au sinucis

O tragedie de proporții a zguduit întreaga țară. Două tinere de doar 15 ani, din Lupeni, au murit împreună, după ce s-au aruncat de pe o clădire dezafectată. Au fost găsite cu fața spre cer, semn că s-au întors cu spatele atunci când au recurs la gestul extrem, speriate fiind de ce urma să li se întâmple.

Una dintre ele era elevă în clasa a noua la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Vulcan şi cealaltă era elevă la Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani și erau foarte bune prietene. Mergeau împreună peste tot și la fel au decis să își petreacă și ultimele clipe de viață, tot împreună.

În timpul serii, adolescentele în vârstă de 15 ani au escaladat o clădire abandonată din Uricani, județul Hunedoara, și s-au aruncat de la o înălțime de 20 de metri. În ultima clipă, una dintre ele și-a contactat telefonic mama și i-a comunicat intenția sa.

Femeia a apelat imediat numărul de urgență 112, iar tatăl a fost primul sosire la locul incidentului, însoțit de un pompier. Din nefericire, fetele deja își puseseră în aplicare planul.

”Polițiștii au identificat trupurile celor două minore în vârstă de 15 ani din Uricani, față de una dintre acestea fiind declarat imediat decesul, iar față de cea de-a doua, echipele medicale încercând protocolul de resuscitare, însă, din păcate, fără rezultat”, a explicat comisarul șef Bogdan Nițu, IPJ Hunedoara.

Scene emoționante la înmormântarea celor două adolescente

Cele două tinere au fost conduse pe ultimul drum de familiile îndurerate, care nu își pot explica de ce copilele au recurs la un asemenea gest. Apropiații fetelor nu știau ca ele să aibă probleme de sănătate sau în societate, care le-ar fi putut împinge la o asemenea disperare.

Vezi și: Cine erau fetele care s-au aruncat în gol, la Lupeni. Detaliile observate de poliţişti la faţa locului

Familia, prietenii și oameni care au fost șocați de cele întâmplate au venit să le conducă pe ultimul drum. Nimeni nu poate crede că este real ce se întâmplă și toți sunt șocați că au ajuns să ducă la cimitir două copile, ce ar fi putut avea toată viața înainte.

Colegii şi prietenii uneia dintre fete au venit îmbrăcaţi în haine albe, imprimante cu chipul ei. Cu toții și-au plâns prietena și i-au adus un ultim omagiu.

Familiile fetelor sunt răpuse de durere și nu își explică de ce au fost capabile de așa ceva. Totuși, în seara de dinaintea tragediei, una dintre adolescente ar fi apelat numărul de urgență 112, declarând că este victimă a unei agresiuni fizice.

Potrivit informațiilor obținute în cadrul anchetei, polițiștii care au intervenit nu au descoperit semne de violență fizică, ci au constatat că situația era rezultatul unui conflict familial, izbucnit după ce părinții aflaseră despre consumul de substanțe interzise al tinerei.

Cei care le-au cunoscut pe fete au numai cuvinte de laudă la adresa lor. Profesorul uneia dintre ele spune că nu avusese niciodată abateri disciplinare și chiar era o elevă-model, cu rezultate bune la învățătură, care niciodată nu suferit schimbări de comportament.

”Nu a creat probleme, frecventa școala, nu a avut abateri disciplinare. Din păcate, nu a dat semne că ar avea probleme, nu a cerut ajutorul nici colegilor de clasă, nici profesorilor sau dirigintei. Îmi pare rău că nu am putut observa la ea o schimbare sau nu am văzut, nu știu, poate acel strigăt de ajutor”, spune un profesor despre una dintre fete.

Ce au făcut fetele înainte de a-și pune capăt zilelor

Înainte de a-și pune capăt zilelor, fetele au mers la ultima lor petrecere. Cei care le-au fost alături atunci vor fi audiați, dar spun că acestea nu ar fi dat semne că nu sunt bine și cu atât mai puțin că ar avea de gând să se sinucidă.

Nu ar fi plecat singure de la ace eveniment și mai multe persoane le-ar fi însoțit și la locul tragediei. Au fost găsite acolo două bilete de adio, un telefon și un pachet de țigări. Unul dintre mesaje cerea ca ele să fie înmormântate împreună, în timp ce altul era adresat grupului din care făceau parte, motiv pentru care specialiștii cred că adolescentele ar fi fost victimele bullyingului.

„Mersi că ne-ați jignit și că ne-ați făcut în toate felurile. Sunteți un grup toxic și veți fi în continuare. Ne omorâm din cauza voastră!”, au scris fetele.

Una dintre fete a făcut chiar și o fotografie ciudată, direct de la locul tragediei, cu o descriere ce sugera exact ce avea de gând să facă.

”Am plecat mai repede decât anul 2023”, a scris una din fete în imagine.

Anchetatorii așteaptă acum rezultatele toxicologice pentru a se stabili dacă fetele au consumat alcool sau substanţe interzise. Aceștia vor să afle dacă erau consumatoare și dacă acesta este motivul pentru care au fost capabile de un asemenea gest.

Părinții celor două fete au fost audiați de poliție imediat după ce s-a aflat de marea tragedie. În timp ce doi dintre ei sunt complet confuzi, mama unei fete spune că aceasta avusese un comportament ciudat în ultimele zile și suspectau că a intrat în anturajul nepotrivit.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
Metoda prin care îți poți cumpăra un apartament în 16 ani, în loc de 41 de ani: „Putem câștiga timp”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Fraudă pe internet. Noua înșelătorie cu Marele Premiu
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Românii sunt obligați. UE a dat ordin pentru cei cu telefoane mobile
Capital.ro
Diferența dintre concediul parental și concediul paternal. Durata este complet diferită
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
SCHIMBAREE pentru toți românii care primesc VOUCHERE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro