28 apr. 2021 | 14:37

Ce s-a întâmplat la 2 săptămâni de la concertul Barcelonei în plină pandemie. Specialiștii au făcut anunțul

News
Ce s-a întâmplat la 2 săptămâni de la concertul Barcelonei în plină pandemie. Specialiștii au făcut anunțul
Numărul de cazuri mult sub medie, după concert

Pe 28 martie 2021, 5.000 de fani spanioli au participat la un concert-test în Barcelona. Deși un experiment, au fost nevoiți să poarte măști, dar distanțarea socială nu a fost necesară. La nici două săptămâni de la eveniment specialiștii au tras câteva concluzii importante.

Concluziile specialiștilor după concertul din Barcelona

Fanii muzicii din Barcelona s-au îmbrățișat, au dansat și au cântat împreună la un concert rock sold-out pe 28 martie. După ce au făcut teste rapide COVID-19 într-un proces care ar putea revigora industria muzicii live din Spania și nu numai, 5.000 de fani s-au distrat pe cinste.

La două săptămâni de la acest concert-test din Barcelona, specialiștii au dat publictății concluziile. Cercetătorii din Spania au declarat că nu au găsit niveluri mai ridicate de infecție în rândul persoanelor care au participat la concert luna trecută. Șase persoane au dat rezultate pozitive în termen de 14 zile de la participarea la concertul din Barcelona.

Specialiștii spun că incidența a fost mai mică decât cea observată la populația generală. Cei 5.000 de fani ai muzicii au participat la experimentul din Barcelona după ce au dat rezultate negative pentru Covid-19. Dintre cele șase persoane care au dat rezultate pozitive, cercetătorii au concluzionat că patru dintre ele au fost infectate în altă parte, nu la evenimentul în sine.

Numărul de cazuri mult sub medie, după concert

Rata infecției în rândul participanților a fost jumătate din rata persoanelor de aceeași vârstă din Barcelona, au declarat cercetătorii. Potrivit lui Josep Maria Llibre, cele șase infecții sunt mai puține decât media contagiunii răspândite pentru Barcelona la acea vreme. El a spus că cele șase cazuri se vor extrapola la o rată de incidență de 131 la 100.000 de oameni, atunci când cifra la nivel de oraș a fost aproape dublă.

„Nu există niciun semn care să sugereze că transmiterea a avut loc în timpul evenimentului”, a declarat marți, la o conferință de presă, specialistul în boli infecțioase, Josep Maria Llibre, conform publicației Digi24.ro.

Concertul a fost una dintre cele mai mari adunări din Europa de când a început pandemia. Experimentul a venit în timp ce țările din întreaga lume caută noi modalități de a organiza evenimente publice în siguranță.

Boris Revollo a declarat că nu poate exclude „categoric” faptul că celelalte două persoane au fost infectate în timpul concertului. Dar că există o „probabilitate foarte mare” de transmisii care au avut loc în altă parte. Revollo a fost virologul implicat în proiectarea procedurilor de siguranță la arena Palau Sant Jordi.

Palau poate găzdui până la 17.000 de persoane, dar cei 5.000 de participanți nu au fost lăsați să intre în tribune. Toți participanții au stat la nivelul scenei montate în locație. Trupa implicată în experiment, Love of Lesbian, a mulțumit organizatorilor evenimentului și consilierilor științifici. Un experiment similar de două zile a avut loc în Olanda în martie cu aproximativ 1.500 de persoane.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Capital.ro
Doctor Cezar dezvăluie adevărul despre mitul celor 10.000 de paşi: "Trebuie să acționăm și celelalte lanțuri kinetice"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro