Ce s-a întâmplat cu Regina Consoartă în timp ce Charles era numit Rege al Regatului Unit. Detaliile care au dat-o de gol pe Camilla. Foto

Ce s-a întâmplat cu Regina Consoartă în timp ce Charles era numit Rege al Regatului Unit. Detaliile care au dat-o de gol pe Camilla. Foto
Ce a patit Regina Consoarta Camilla la ceremonia de proclamare a Regelui Charles

Charles al III-lea a fost proclamat Regele Marii Britanii în decursul zilei de sâmbătă, 10 septembrie. La ceremonia fastuoasă au fost prezenți fiul său, William, Prinț de Wales, și Camilla Parker Bowles, Regina Consoartă. Gestul incredibil făcut de partenera Regelui Charles, în timpul ceremoniei. Spectatorii nu au știut ce să creadă.

Regina Consoartă, emoționată la semnarea proclamării Regelui Charles

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a fost proclamat monarh al Regatului Unit, la două zile de la moartea mamei sale, regretata Regina Elisabeta a II-a, de către Consiliul de Aderare. Ceremonia a avut loc sâmbătă, 10 septembrie, la Palatul St. James.

Prezentă la ceremonia fastuoasă a fost și William, noul Prinț de Wales, și partenera de viață a regelui, Camilla, care a devenit Regina Consoartă a Marii Britanii.

Emoțiile au copleșit-o pe soția Regelui Charles. Mama vitregă a Prințului William a început să tremure din toate încheieturile și abia s-a abținut din plâns, atunci când a semnat proclamarea sa în noul titlu nobiliar.

Solemnitatea evenimentului și-a spus cuvântul. După ce a semnat și a devenit, oficial, Regina Consoartă, Camilla s-a ridicat și a pășit zâmbind spre Regele Charles.

Charles al III-lea, proclamat Regele Regatului Unit

Regele Charles al III-lea a făcut, astăzi, o declarație personală cu privire la moartea iubitei sale mame, Regina Elisabeta a II-a și a promis că va susține „guvernul constituțional și că va căuta pacea, armonia și prosperitatea popoarelor acestor insule și a tărâmurilor și teritoriilor Commonwealth de pe tot cuprinsul lumea”, în calitate de noul monarh al Marii Britanii.

Charles a devenit, automat, suveranul britanicilor, după ce Regina Elisabeta a murit joi, 8 septembrie, la Castelul Balmoral din Scoția. Cu toate acestea, proclamarea oficială a avut loc în cadrul unei ceremonii solemne realizată de Consiliul de Aderare.

La ora 11 dimineața, trâmbițele au răsunat de pe balconul Palatului St James, în timp ce a fost citită Proclamația Principală care a anunțat numirea noului suveran, notează cei de la Daily Mail.

Regele Charles a fost proclamat, oficial, monarh al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, șeful suprem al Bisericii Angliei și comandantul șef al forțelor armate britanice, precum și șeful Commonwealth-ului și teritoriile britanice din întreaga lume.

Au urmat salutări cu armele la Hyde Park, Turnul Londrei, Castelul Edinburgh, Castelul Hillsborough și Castelul Cardiff. S-a cântat imnul național „God Save the King” în fața uralelor mulțimii.

Aducându-i un omagiu Reginei Elisabeta în sala tronului din St James, înaintea reuniunii Consiliului de Aderare, la scurt timp după ora 10:20, Regele Charles al III-lea a aprobat, de asemenea, un ordin conform căruia ziua înmormântării regretatei suverane să fie declarată zi liberă.